HoofdnieuwsRegionaal

Jongerenvoucher helpt jongeren in Achtkarspelen aan baan

HARKEMA – Wethouder Klaas Antuma van de gemeente Achtkarspelen heeft op donderdag 13 maart de eerste Jongerenvoucher van de gemeente aangeboden aan Bijkon Staal-en Systeembouw te Harkema. Met de verstrekking van deze voucher heeft een 22 jarige werkzoekende uit Drogeham een baan gevonden als administratief medewerker bij het bedrijf.

Doel van de Jongerenvoucher is om werkzoekende jongeren in Fryslân voor minimaal zes maanden werkervaring op te laten doen. De werkgever ontvangt hiervoor per 1 november 2013 een tegemoetkoming in de salariskosten van € 2.500, Dit is één van de maatregelen in het kader van het Actieplan bestrijding jeugdwerkloosheid in Fryslân. Het actieplan richt zich op het creëren van zoveel mogelijk (leerwerk)plekken voor jongeren bij werkgevers. De subsidie is mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds. Het maakt voor een werkgever niet meer uit of hij een jongere met een WW- of een WWB-uitkering aanneemt of in welke gemeente de jongere woont. De regeling geldt voor alle werkzoekende jongeren in Fryslân.

Voorwaarden aan de Jongerenvoucher zijn o.a. dat de jongere ouder is dan 17 jaar en jonger dan 28 jaar, in de provincie Fryslân woont en bij het UWV ingeschreven staat als werkzoekend. De werkgever heeft recht op de Jongerenvoucher wanneer hij binnen de periode 1 november 2013 en 1 december 2014 een arbeidsovereenkomst voor ten minste zes maanden biedt. Op deze manier is de jongere niet meer afhankelijk van een uitkering. Per bedrijf of organisatie kan voor maximaal drie werknemers een Jongerenvoucher worden aangevraagd.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button