HoofdnieuwsRegionaalSport

Jongste selectieturnsters SVK allemaal met een medaille naar huis

KOLLUMERZWAAG – In de eerste wedstrijd mocht Cyanne de Jong laten zien wat ze kan. Ze komt uit op niveau 11. Cyanne turnde een strakke wedstrijd. De balk was het onderdeel waar ze tegenop keek, maar de op de andere onderdelen behaalde ze hoogste scores. In het eindklassement behaalde ze een tweede plaats.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Lisa Boersma. Lisa had er enorm veel zin in en liet dan ook op alle onderdelen mooie oefeningen zien. Op wat kleine foutjes na bij vloer en balk een goede wedstrijd. Ze mocht hiervoor de bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de derde en laatste wedstrijd was het de beurt aan Sofia Gommers (niveau 11),  Marit Hulshoff en Rianne Machiela (niveau 12).

Sofia voelde al enige druk want haar grote zus was al thuisgekomen met een gouden plak. Dat was dus ook haar doel vandaag. Sofia turnde een mooie vierkamp, de balk is toch wel lastig tijdens een wedstrijd. Maar ze mocht uiteindelijk op de hoogste trede van het podium staan. Ook Sofia kwam met goud thuis. Rianne en Marit zaten bij elkaar in de categorie. Rianne turnde een mooie wedstrijd bij het inturnen van de balk ging het even mis, maar Rianne zette door en de wedstrijdoefening ging goed. Rianne turnde ook de andere toestellen netjes door, uiteindelijk mocht ze een medaille in ontvangst nemen voor de 5e plaats. Marit turnde een mooie strakke wedstrijd zonder grote fouten. Vooral op de balk heeft ze behoorlijk wat punten gepakt ten opzichte van de concurrentie. Ze was zelf erg tevreden en dit leverde haar dan ook terecht een eerste plaats op.

 

Eigen foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button