HoofdnieuwsRegionaal

Joop Atsma kandidaat Eerste Kamer

SURHUISTERVEEN – Het CDA Fryslân krijgt voor het eerst sinds jaren waarschijnlijk weer een ‘eigen’ vertegenwoordiger in de Eerste Kamer. CDA’er Joop Atsma is vandaag door het landelijke partijbestuur voorgedragen als kandidaat voor de Eerste Kamer. Op de conceptlijst met 36 namen staat de Surhuistervener op een verkiesbare elfde plaats.
Bert Kuiper, voorzitter van het CDA Fryslân, is zeer verheugd met de hoge positie van Joop Atsma. “Met Joop Atsma krijgen we een hele ervaren en herkenbare Friese kandidaat in de senaat”. De afgelopen jaren moest Fryslân het doen zonder eigen vertegenwoordiger in de Eerste Kamer.

Geart Benedictus was eerder van 2009 tot 2011 lid van de Eerste Kamer. Hij is nu de tweede Friese kandidaat op landelijke kandidatenlijst en staat op nummer 21. Het laatste woord over de samenstelling van de kandidatenlijst is aan de CDA leden in de lokale afdelingen. Zij kunnen zich tot en met 10 maart uitspreken over de samenstelling en de volgorde van de kandidatenlijst. De definitieve lijst zal op het CDA voorjaarscongres van 11 april 2015 worden vastgesteld. Na de verkiezingen voor Provinciale Staten op 18 maart volgend jaar, kiezen de gekozen Statenleden in de twaalf provincies op 26 mei 2015 de nieuwe Eerste Kamer. Het CDA heeft nu 11 zetels in de Eerste Kamer.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button