Joran van der Wal turnt naar Friese titel.

DAMWOUDE – zaterdag 20 februari werden de tweede plaatsingswedstrijden gehouden voor heren turnen niveau 15- 11. Ook werd er duidelijk welke jongens zich Fries kampioen mochten noemen. Deze wedstrijd werd georganiseerd door GVV Feanwalden. Hierdoor was het een mooie thuiswedstrijd voor de heren. Voor GVV deden mee; Mo Aho Nuur, Joran van der Wal, Martin van der Wal, Jesse Postma, Jeffrey Jansen, Pieter de Hoop, Martin van der Wal, Ingmar de Vegt.

Mo Aho Nuur mocht als eerst het spits afbijten van de GVV jongens. Mo turnt benjamin niveau 15. En is de jongste turner die vandaag meedoet van GVV. Mo turnde een geweldige wedstrijd en er was voor hem een grote verassing. Mo mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Mo werd 5e over twee wedstrijden en plaatst zich hiermee voor de District Finale. Pieter de Hoop en Martin van der Wal waren de volgende heren die aan de jury hun oefeningen mochten laten zien. Pieter turnt instap niveau 12 en moest het opnemen tegen 22 andere turners. Een grote groep waar de verschillen erg dicht bij elkaar lagen. Pieter turnde een zeer strakke wedstrijd en mochten de zilveren medaille in ontvangt nemen. Ook om de Friese titels mocht hij op het podium komen en ditmaal voor de bronzen medaille. Martin van der Wal turnt pupil niveau 12. Hij kreeg de Friese bronzen medaille omgehangen. Martin en Pieter plaatsen zich beide voor de district finale. Jeffrey Jansen en Jesse Postma turnen benjamin niveau 13. De heren turnden een betere wedstrijd dan de eerste en dit is terug te zien in de scores. Jesse behaalde maar liefst zes punten meer dan de eerste wedstrijd. En dit werd beloond met de bronzen medaille. Jeffrey scoorde maar liefst vier punten meer en werd met een puntentotaal van 104,15 7e. Jesse heeft zich met deze prestatie ook geplaatst voor de District Finale.

Joran van der Wal en Ingmar de Vegt turnen benjamin niveau 14. Joran werd de eerste wedstrijd éérst en had wat te verdedigen helaas miste hij vandaag nipt het podium. Maar mocht hij wel op het podium komen voor de Friese titel. Over twee wedstrijden had hij genoeg punten om de concurrentie voor te blijven. Ingmar turnde zijn tweede wedstrijd ook hij heeft grote sprongen vooruit geboekt vergeleken met de eerste wedstrijd.

De District Finale zal plaats vinden op 9 april in Hollandscheveld.