HoofdnieuwsRegionaal

Jou in bern een boek viert 17e editie in Kollum

KOLLUM – Alle jaren krijgen alle kinderen van groep 5 in de gemeente Noardeast-Fryslân en Achtkarspelen een Fries boek cadeau van de twee gemeenten en de Bibliotheken Noord Fryslân. Dit jaar is de 17e editie van Geef een kind een boek. Op 10 november onthulden wethouders Sierd Vegelin en Hanneke Joustra in Kollum het eerste boek van de 17e editie uit.

Volop aandacht voor Fries gelezen en schrijven
De feestelijke uitreiking vond dit jaar plaats in zalencentrum De Colle in Kollum. Wethouders Sierd Vegelin
en Hanneke Joustra overhandigden het boek ‘’Abe en de Aardichman’’ aan leerlingen Emmy, Tieme en Hanna van de Koningin Julianaschool, Professor Casimir school en de Prins Bernhardschool in Kollum. Het boek ‘’Abe en de Aardichman’’ is geschreven door Tialda Hoogeveen en uitgegeven door de Afuk. Het boek is compleet in het Fries geschreven.

Geslaagd 17e editie in Kollum
Ongeveer 50 kinderen van groep 5 van de basisscholen hadden een feestelijke ochtend in Kollum met een uitgebreid programma om het boek heen. Illustrator Yke Reeder nam de kind met in hun magische wereld en liet
zien hoe ze hun fantasie gebruikt om prachtige illustraties te creëren. Samen met de kind tekenen
ze hen eigen Aardichman, waardoor niet alleen een eigen creatie ontstond, maar ook een prachtig
boek om te gelezen.

De komende weken gaan de lesconsulenten van Bibliotheken Noord Fryslân op alle scholen in de gemeente Noardeast-Fryslân en Achtkarspelen langs met de boeken voor groep 5.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button