HoofdnieuwsRegionaalSport

Judoka’s Johan Hoekstra en Marije Westra Fries Kampioen judo in Franeker!

FRANEKER – Judoclub Kollum reisde zaterdag met 6 judoka’s af naar Franeker voor de jaarlijkse Friese kampioenschappen.  Er was vandaag een echte titel te behalen, dus de spanning was hoog.
Tevens waren we allemaal in gedachten bij Nynke van Veen die vandaag naar het NK -18 in Emmen mocht. Wij, als relatief kleine club, zijn zo trots dat we daar ook van ons mogen laten horen!

Als eerste mocht Marije Westra de mat op. Zij zat in een grote poule met maar liefst 8 concurrenten.
Ze won haar partijen vlot en met mooie bekeken worpen, waardoor ze vrij snel doorstroomde naar de finales. Hierin kwam ze tegenover Lisenka Bomas te staan, die haar vorig jaar nog van de titel af hield. Maar nu haalde ze de winst binnen met een hele mooie uchi-mata en mag ze zich, terecht, Fries kampioen noemen.

Nu mocht Marco Hoekstra de tatami op. Hij was nog wel geblesseerd aan zijn voet en moet nog een beetje wennen aan zijn nieuwe tegenstanders in de zwaardere gewichtsklasse.
Maar hij judode goed, zeker mentaal was hij goed bezig, maar helaas resulteerde dat deze keer niet in een prijs. Maar Marco is zeker groeiende! Zijn grote broer Johan Hoekstra mocht in het zelfde blok judoën. Hij is de laatste tijd zo goed aan het judoën en toch was hij een beetje nerveus. Maar het moest er een keer van komen dat alle puzzelstukjes op zijn plaats vielen. En vandaag was het zover, met onder andere een mooie de-achi-barai  werd hij voor de tweede keer Fries Kampioen!


In het laatste blok mochten Gerard Hoekstra, Arno-sido van Lingen en Jeffrey Moleman de mat op.
Gerard begon gemotiveerd maar werd te licht bevonden in deze pittige poule en werd vijfde.
Arno-Sido is, net als Johan, ook zeer goed aan het judoën de laatste tijd, het is nog even zoeken naar  de juiste tactiek om echt gevaarlijk te kunnen zijn voor zijn tegenstanders.
Maar ga zo door Arno-sido, je komt elke keer weer dichterbij!
Jeffrey Moleman zat in een grote poule van maar liefst 9 judoka’s, maar hij won zijn eerste twee partijen keurig. Helaas brak het hele lange wachten zijn concentratie op en drong hij net niet door tot het podium. Jeffrey werd ook vijfde.

Al met al, een zeer geslaagde dag voor Judoclub Kollum in Franeker, met twee Friese kampioenen en een ruim aantal judoka’s die over een poosje zeker van zich zullen laten horen!

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button