HoofdnieuwsRegionaal

Juf Griet neemt afscheid op It Skriuwboerd

SURHUISTERVEEN  Juf Griet Snaak-Woudwijk heeft donderdag een heel mooi afscheid gekregen op haar school OBS It Skriuwboerd in Surhuisterveen. Om half negen ’s morgens vertrokken alle leerlingen van de school naar de woning van de juf aan De Specht. Deze lawaaioptocht leidde door het centrum van Surhuisterveen en trok daarom veel bekijks. Eenmaal aangekomen op De Specht, mocht de juf plaatsnemen in een cabriolet, die voor dit doel beschikbaar was gesteld door Auto-Oostra. Daarna bracht chauffeur Eltjo Dijk (tevens de basisschooldirecteur) haar naar de school, achtervolgd door de lawaaioptocht. Op het schoolplein brachten de kinderen een speciaal ingestudeerd lied ten gehore, waarna iedereen naar binnen ging en gebak en ranja kreeg.

Griet Snaak is 61 jaar en verlaat de school uit eigen beweging. De school moest inleveren op formatie-uren en daardoor zou één van de leerkrachten waarschijnlijk naar een andere school moeten. Na een ronde langs de leerkrachten bleek, dat niemand het zag zitten om naar een andere school te gaan. Griet heeft daarop besloten zelf te stoppen met de werkzaamheden. Ze neemt deze week afscheid van de school, omdat ze volgende week op vakantie gaat naar Ierland.

Als Griet terugkomt van vakantie wacht er een nieuwe uitdaging voor haar. Ze gaat bij botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost aan de slag als vrijwilliger. Griet heeft in haar carrière zestien jaar voor de klas gestaan en tien jaar in een bloemenwinkel gewerkt. Op It Skriuwboerd begon ze twaalf jaar geleden als herintreder en invalkracht.

Foto’s Geurt. P. Maassen van den Brink

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button