EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Jumbo Kollum hoofdsponsor DrakenbootFestival

KOLLUM – Supermarkt Jumbo uit Kollum heeft vrijdagmiddag een sponsorcontract getekend met de commissie van het Drakenbootfestival in Kollum. Hiermee is de Jumbo voor editie 2015 de hoofdsponsor geworden en is dit jaar onlosmakelijk verbonden met het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace, welke wordt gehouden op zaterdag 20 juni 2015. De commissie is bijzonder ingenomen met deze hoofdsponsor. De naam van dit unieke evenement wordt dan ook ”Jumbo Drakenbootfestival Kollum”.

Op zaterdag 20 juni 2015 wordt voor de derde keer het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace in Kollum georganiseerd. 408 deelnemers verdeeld over 24 teams doen aan het spektakel mee. De drakenbootraces worden gehouden in het Kollumer Kanaal, tussen de Molenhoek en de Hessebrug. Naast de wedstrijden op het water is er nog veel meer te beleven in Kollum. Zaterdag 20 juni 2015 is er van 9.00 tot 17.00 uur een braderie op de Voorstraat vanaf de Putstraat tot aan de Hessebrug. Om 11.00 uur is het startsein voor de drakenbootrace. ’s Avonds treedt de band Jukebox op in de feesttent, die gratis toegankelijk is.

Drakenboten zijn maar liefst 12,5 meter lang en ruim een meter breed. Voorop de boot staat een stoeltje met een grote trom voor de trommelaar. Een drakenbootteam bestaat uit 16 peddelaars en een trommelaar. Teams kunnen zich aanmelden via onderstaande website. Het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace en het Drakenbootfestival worden georganiseerd door Plaatselijk Belang Kollum, Stichting Activiteiten Platform Kollum (APK), Ondernemersvereniging HIM en de gemeente Kollumerland c.a.

Zie voor het volledige programma en meer informatie op www.drakenbootfestivalkollum.nl.

 

Foto’s Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button