Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Kabelnoord biedt 45 basisscholen programmeerlessen aan

DOKKUM – Kabelnoord biedt alle 45 basisscholen in haar werkgebied de mogelijkheid om programmeerlessen te integreren in het lesaanbod.  Scholen die gebruik willen maken van deze unieke kans, kunnen zich via stichting CodeUur laten ‘adopteren’ door Kabelnoord.  Kabelnoord investeert per adoptie  € 500,- in de school, waarmee via CodeUur een (les)pakket naar keuze aangeschaft kan worden. Kabelnoord biedt de basisscholen een contactpersoon om het project mee op te starten. De programmeerlessen zijn bestemd voor de bovenbouw.

Volgende week ontvangen alle koepels van de basisscholen schriftelijke informatie over CodeUur en de mogelijkheden.

Door het aanbieden van de adoptie stimuleert Kabelnoord het gebruik van haar (glasvezel)netwerk op een toekomstgerichte manier. Kinderen in groep 7 en 8 internetten veelal dagelijks in de klas, maar het ontwikkelen van toepassingen voor internet is een nieuwe invalshoek in de lessen. Kabelnoord wil programmeren en ICT-kennis stimuleren en biedt met de adoptie via CodeUur een eerste handreiking hiertoe.

Over Stichting CodeUur
Stichting CodeUur (www.codeuur.nl) wil kinderen van de basisschool digitaal vaardig maken door ze te leren programmeren.  Programmeren leert kinderen creatief en logisch te denken. De vanzelfsprekende interactie met techniek zorgt dat ze leren creëren in plaats van consumeren. Programmeren vergroot de digitale vaardigheden waar kinderen in ieder beroep profijt van zullen hebben.

Over Kabelnoord
Kabelnoord is de provider voor internet, telefonie en televisie van Noordoost-Friesland. In de aandeelhoudende gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland, Ameland en Schiermonnikoog is circa 90% van alle huishoudens klant bij de lokale kabelaar. Sinds begin 2014 legt Kabelnoord een nieuw glasvezelnetwerk aan, hierbij is het uiteindelijke doel om alle percelen in het werkgebied te voorzien van een glasvezelaansluiting.  Ook heeft Kabelnoord veel zakelijke klanten en zal het bedrijf binnenkort alle basisscholen in de 5 gemeenten van snel internet voorzien. Kabelnoord investeert in lokale en maatschappelijke projecten, die de leefbaarheid in de regio vergroten.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button