HoofdnieuwsRegionaal

Kabelnoord groeit verder

DOKKUM – Kabelnoord is in 2014 weer flink gegroeid. Dat blijkt uit het jaarverslag, dat in juni door de aandeelhouders wordt vastgesteld. Het aantal internetklanten steeg met 7%, het aantal klanten dat ook via Kabelnoord telefoneert steeg zelfs met 15%. Volgens directeur Niek Geelhoed is dit een opvallend resultaat in de verzadigde triple-play markt. Belangrijke groeifactor was de stop van Ziggo-internet in Kabelnoord-werkgebied. Veel mensen kozen hierdoor voor Kabelnoord als nieuwe internet- en telefonieprovider. Kabelnoord-klanten bellen onderling gratis. Door de stijging van het aantal telefonieklanten profiteren er inmiddels elfduizend huishoudens in Noordoost-Friesland van deze unieke regeling.

Het resultaat van Kabelnoord was over 2014 uitstekend; de winst voor belasting steeg met 30% naar ruim 1,4 miljoen euro, een record. Geelhoed tempert de feestvreugde een beetje:  “we zijn in 2014 van start gegaan met de aanleg van glasvezel, maar de kosten daarvan zie je in deze cijfers nauwelijks terug. Deze kosten komen in de toekomst ongetwijfeld duidelijk naar voren, waardoor het resultaat in de komende jaren lager uitkomt. Daar tegenover staat dat de omzet met 7% is gestegen. We staan er dus solide voor. De aanleg van glasvezel financieren we zodoende voor een belangrijk deel met eigen middelen.”

Kabelnoord legt momenteel glasvezel aan op Ameland en in Kollum; dit jaar komen Feanwâlden, Ternaard en Schiermonnikoog nog aan de beurt.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button