Kampioen WTOC sluit de competitie met ruime overwinning af

GERKESKLOOSTER – Om rechtstreekse degradatie te voorkomen was een goed resultaat nodig of VCR moest punten verspelen. Gelukkig voor GSVV gebeurde het laatste. Dus nog een herkansing in de nacompetitie.
Kampioen WTOC was aan zijn stand verplicht om te winnen. WTOC mocht naar hartenlust combineren. Tot de zestien ging het goed maar dan stokte het.

Er gebeurde weinig. De eerste opwinding ontstond in de 38e minuut. Jaap de Bruin werd onderuit gehaald. Scheidsrechter  A Adema kende een strafschop toe die door Heine de Bruin werd benut.0-1. Jaap de Bruin raakte de lat.

Tweede helft

De tweede helft werd een heel andere wedstrijd. Al na 3 minuten was de stand gelijk. Wierd Johannes Alink was de maker 1-1.

Meteen daarop vergrootte WTOC de marge 1-2. Jaap de Bruin bood Erik Jan Dijkstra de kans. Uit een moeilijke hoek scoorde hij. Jaap de Bruin ontdeed zich van zijn tegenstander omspeelde doelman Johannes van der Meer en scoorde beheerst 1-3. Dit smaakte naar meer. WTOC bleef aandringen. Dit leidde tot succes. Robert Kuipers zette voor en de afscheid nemende Taede v/d Ploeg knalde de bal binnen1-4.

GSVV deed nog wat terug. Arend Castelein bracht zijn doelman in de problemen. Louis Lyklema profiteerde optimaal 2-4.
Dit was voor WTOC het sein om weer iets terug te doen. Nyckele Smeding bediende Erik Jan Dijkstra op maat en de 2-5 was een feit. De doelpunten honger van WTOC was nog niet gestild. Een inzet van Tedo de Bruin werd letterlijk op de lijn gestopt door doelman van der Meer. Sybren Bosma droeg ook zijn steentje bij. Met een lobje bracht hij de score op 2-6. GSVV deed nog iets terug. Oeds Peter Kuipers bracht de stand op 3-6. Het laatste wapenfeit was weer voor WTOC. Tedo de Bruin bood Jilles Bosma een niet te missen kans 2-7.