Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Kansen voor kunstgras in Twijzel

BUITENPOST – Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen verlenen opdracht aan Frysko Bedrijf en Advies om het Korfbalveld in Twijzel te verkopen. Met de opbrengst wil de gemeente de aanleg van een sportveld van kunstgras voor de voetbal- en korfbalvereniging in het dorp financieren. Voorwaarde voor het plan is dat de verkoop van het korfbalveld voldoende geld oplevert voor de aanleg van een kunstgrasveld.

Wethouder Marten van der Veen ziet goede kansen voor het plan. ‘Dit is in prachtige kâns. De sportferienings, it doarp en de gemeente hawwe op kreative wize gearwurke om in keunstgersfjild mooglik te meitsjen. As it slagget hat Twizel troch in protte selswurksumheid in boppeslach makke.’

De voetbal- en korfbalvereniging in Twijzel gaan samen gebruikmaken van de nieuwe sportaccommodatie. Daardoor komt het korfbalveld vrij voor verkoop. Frysko ziet goede mogelijkheden om de locatie van het korfbalveld in de markt te zetten ten behoeve van ouderenhuisvesting met zorg. “Ek dat soe in geweldige opstekker foar Twizel wêze”, aldus de wethouder. In het plan wordt verder rekening gehouden met uitbreiding van de parkeercapaciteit bij het sportcomplex.

De verkoop van het korfbalveld ten behoeve van de aanleg van een kunstgrasveld is onderdeel van het plan ‘Het Ondernemende Dorp Twijzel’. Een paar jaar geleden hebben betrokken inwoners van Twijzel samenhangende ideeën ontwikkeld om het voorzieningenniveau in het dorp verbeteren. Naast sport richten de plannen zich op onderwijs en woningbouw.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button