EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Keep It Clean Day in Kollumerzwaag

KOLLUM/KOLLUMERZWAAG – Traditioneel wordt op de derde vrijdag van september de landelijke ‘Keep It Clean Day’ georganiseerd. Dat is dit jaar op 20 september. Op initiatief van Plaatselijk Belang Kollumerzwaag gaan vrijwilligers die dag, in samenwerking met de gemeente, de zogeheten ‘snoeproute’ van Kollum naar De Westereen zwerfafvalvrij maken. 


De landelijke actiedag heeft als doel samen het zwerfafval in de omgeving op te ruimen. Vorig jaar hebben in 120 gemeenten burgers op eigen initiatief opruimacties georganiseerd. Dit jaar dus ook in de gemeente Kollumerland c.a.

De kern van de vrijwilligers wordt gevormd door leden van het ‘Zwerfafval Gilde’ uit Kollumerzwaag. Dit team is op initiatief van Plaatselijk Belang in juni jl. opgericht. Doel is Kollumerzwaag zwerfafvalvrij te maken én te houden.

De ‘snoeproute’ is de weg die de schooljeugd aflegt van huis naar school en terug. Uit ervaring blijkt dat hier veel zwerfafval langs de weg en in de sloten ligt. De ‘snoeproute’ loopt in Kollumerzwaag van de tunnel aan de Van Heemstraweg tot de spoorwegovergang bij De Bounswei.

Inwoners die mee willen doen aan deze schoonmaakactie kunnen zich op 20 september om 14.00 uur melden in Dorpshuis De Trije Doarpen in Kollumerzwaag. Opruimmaterialen worden ter beschikking gesteld. Voor vragen bel met Bennie Wiersinga, secretaris van Plaatselijk Belang Kollumerzwaag, 0511 – 442 806.

Inwoners van de gemeente die in hun eigen dorp iets willen organiseren op ‘Keep It Clean Day’ kunnen zich tot 13 september melden bij de gemeente, Henk de Bruyn, beleidsmedewerker, 0511 – 458 894.

Ook kunt u zich aanmelden via de website van de ‘Keep It Clean Day’:  http://keepitcleanday.nl/

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button