Buiten regioEvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Keep it Clean day!

DAMWÂLD  Op 21 september a.s. is de landelijke ‘Keep it Clean Day’. Keep It Clean Day is een onderdeel van de mondiale World Clean Up – Let’s Do It. Het idee van de organisatoren is simpel: op 21 september 2012 kunnen alle Nederlanders een steentje bijdragen aan een schone omgeving, door die dag simpelweg het afval dat ze tegenkomen op te ruimen.

De gemeenten Dantumadiel en Dongeradeel staan achter het initiatief ‘Keep it Clean Day!’ en hebben de sportverenigingen in beide gemeente uitgenodigd om ook mee te doen. Door het organiseren van een opruimactie en het inleveren van een idee waarmee het afval op het sportterrein terugdringt, dingen de sportverenigingen mee naar €500,- voor de club. Gemeentewurk levert gratis middelen zoals promotiemateriaal, afvalprikkers, handschoenen en afvalzakken.

Keep It Clean Day is een project dat tot stand is gekomen naar aanleiding van de World Clean Up Conferentie 2012 in Estland. In Tallinn is vier dagen lang gesproken over de mogelijkheden om gedurende een periode van zes maanden de wereld op te ruimen. En opgeruimd te houden!

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button