EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Kennismaken met koersbal in Feanwâlden

VEENWOUDEN – In het inloopcentrum voor senioren kan je op donderdag 25 april kennismaken met koersbal. Halbe van der Kooi van de koersbalvereniging in Ee verzorgt de speluitleg en zorgt dat iedereen snel kan beginnen met spelen.

 

Vergelijkbaar met jeu de boules is het doel van de sport om zo dicht mogelijk bij het doelballetje te eindigen door de ballen te rollen. Het lijkt misschien gemakkelijk om de bal over de lange mat te rollen, maar het heet niet voor niets koersbal. Je rolt met aparte ballen, ze zijn niet helemaal rond en het zwaartepunt zit niet in het midden. De bal krijgt daardoor een roterende curve mee en wie hem het best kan sturen wint de punten. Koersbal is als sport zeer geschikt voor senioren. Het is gezellig, spannend, niet te intensief, maar wel actief.

 

De kennismaking is op donderdag 25 april van één tot half vijf in het inloopcentrum voor senioren in De Mienskip, Haadstrjitte 17, 9269 SW Feanwâlden. Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname aan Kennismaken met koersbal is gratis.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button