EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Kerstconcert Kamerkoor Northern Voicesin Mariakerk Buitenpost

BUITENPOST – Op zondagmiddag 22 december zingt kamerkoor Northern Voices delen uit de Messiah, tijdens een sfeervol kerstconcert in de Mariakerk in Buitenpost. Verder brengt het koor enkele carols en hymns ten gehore. Het koor staat onder leiding van dirigent Edwin Velvis en wordt begeleid door organist Henk de Vries. Toegangsprijs is 12,50 euro en 10 euro bij de voorverkoopadressen (The Readshop Buitenpost, Bruna in Kollum en www.northernvoices.nl). Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Het concert begint om 16.00 uur.

In 1741 schreef Händel zijn beroemdste oratorium: de Messiah. Naar verluidt in slechts 24 dagen. Tegenwoordig is het een van de bekendste en meest geliefde koorwerken in de muziekgeschiedenis. Deze feestelijke muziek met uitbundige en soms ook ingetogen koorstukken blijft voor zowel de zanger als de luisteraar iedere keer week boeiend en een belevenis!

Carols en hymns mogen niet ontbreken op een kerstconcert. Northern Voices laat een aantal bekende melodieën horen, maar daarnaast zingt het koor ook een paar minder bekende, maar spetterende carols.

Kamerkoor Northern Voices is een voortzetting van het Roden Handel Chorus. Het koor bestaat momenteel uit 30 enthousiaste leden en brengt een breed repertoire, van Engelse koormuziek en Bach tot Britten, Pärt en Lauridsen. De zangers zijn ervaren en zingen is hun passie. Dit jaar won het koor de eerste prijs op het Muziek- en zangfestival op Schiermonnikoog (categorie gemengde koren)! Dirigent van het koor is Edwin Velvis. Hij is jarenlang actief geweest als zanger in het Roder Jongenskoor en later bij The Gents en is dirigent van verschillende koren in Noord-Nederland. Organist Henk de Vries is titulair organist van de Petruskerk in Zuidbroek en heeft met zijn orgelspel inmiddels een internationale concertpraktijk opgebouwd.

Kerstconcert Kamerkoor Northern Voices, zondag 22 december Mariakerk Buitenpost, 16.00 uur, toegang 12,50 euro, 10,- euro in voorverkoop. Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang.

 

foto’s Dick Koelewijn

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button