Buiten regioRegionaal

Kerstkuier Gerkesklooster Stroobos zeer geslaagd

GERKESKLOOSTER – Afgelopen vrijdag werd er in Gerkesklooster Stroobos een kerstkuier georganiseerd. Initiatiefnemers SDA (Stichting Dorpsactiviteiten), Jeugdwerk WeRockz, Basisschool De Claercamp, Hervormde Kerk, Gereformeerde Kerk en een aantal enthousiaste ouders waren sinds oktober al bezig met de voorbereidingen.

De organisatie had gerekend op zo’n 100 tot 150 deelnemers, dit werden er uiteindelijk 360. In groepen van zo’n 25 mensen ging men aan de hand van het kerstverhaal door de dorpen. Hierbij werden een twaalftal locaties aangedaan, denk hierbij aan de beide kerken, de school, lokaal 11, een leegstaand bedrijfspand, maar ook een route door een tuin van een inwoner.

Bij de stal waar het kindje Jezus verbleef, zaten de ouders met de jongste inwoner van het dorp (niet helemaal, maar een baby van een dag oud ging de organisatie wat de ver). Daarnaast kon men hier de enveloppe met inhoud als geboortecadeau inleveren. De opbrengst van de donaties, totaal EUR 743,50, wordt deze week overgemaakt aan de Voedselbank Achtkarspelen.  De kosten van de organisatie worden gedeeld door de organiseren partijen.

Ondanks een fris wind(je), windkracht 5, een iets langere route dan van te voren voorspeld een prachtig geslaagd evenement voor de dorpen Gerkesklooster Stroobos. Niet alleen qua aantal deelnemers, maar ook de samenwerking tussen de verschillende verenigingen en stichtingen in de weken vooraf en op de dag zelf.

Foto’s: Harmke Koopmans, Hendrika van der Zaag, Hinke van Santen, Laura Koopmans, Margreet Zuidersma en Gerietha Steenbergen)

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button