Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Keukenemmertje Kollumerland c.a. valt in de smaak

KOLLUM – Een enquête onder de gebruikers van het door de gemeente Kollumerland c.a. gratis ter beschikking gestelde keukenemmertje laat grote tevredenheid zien.

De gemeente Kollumerland c.a. wil haar inwoners stimuleren om hun afval zo goed mogelijk te scheiden. Met dat doel stelt de gemeente GFT emmertjes voor in de keuken gratis ter beschikking. Uit analyses van het afval blijkt dat keukenafval nog te weinig gescheiden wordt. Een keukenemmertje is een mogelijke oplossing voor dit probleem.

 Enquête

Om inzicht te krijgen in de gebruikerservaringen met het emmertje heeft de gemeente in samenwerking met afvalinzamelaar en -verwerker Omrin onderzoeksbureau AHA gevraagd een online enquête te houden onder de bezitters van het gratis emmertje. Twee derde van de gevraagden heeft aan het onderzoek meegewerkt.

Resultaten

De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek zijn:

  • 92% geeft aan het keukenemmertje ook aan anderen aan te raden;
  • Tweederde van de mensen die nog geen emmertje hadden zegt het afval beter te zijn gaan scheiden door het emmertje;
  • Het emmertje scoort hoog op praktische aspecten;
  • 77% zegt het emmertje nog steeds te gebruiken;
  • 50% geeft aan de vormgeving van een dergelijk emmertje erg belangrijk te vinden.

Vervolg

Met de uitkomsten van het onderzoek gaat de gemeente in samenwerking met Omrin onderzoeken of een aangepast keukenemmertje van gerecycled plastic gemaakt kan worden. Het nieuwe emmertje moet wat betreft uiterlijk en gebruiksvriendelijkheid nog beter aansluiten op de wensen van de gebruikers.

Meer informatie

Voor informatie over de enquête en afvalscheiding in de gemeente Kollumerland c.a. kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Henk de Bruyn van de gemeente via het telefoonnummer 0511-458894 of via de mail h.debruyn@kollumerland nl.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button