HoofdnieuwsRegionaal

Kindcentrum Kollum officieel geopend

KOLLUM – Vanwege het Coronavirus heeft het ruim een jaar geduurd, maar vrijdag 24 september vond eindelijk de officiële opening van het Kindcentrum Kollum plaats.

Kindcentrum Kollum is een identiteitsrijk Kindcentrum waarin Stichting Arlanta, ROOBOL en Tiko Kinderopvang arrangementen aanbieden aan kinderen van 2 tot 13 jaar. Kindcentrum Kollum stelt het kind centraal: ieder kind is nieuwsgierig, wil leren en zich ontwikkelen. CBS Koningin Juliana, OBS Professor Casimir, peuteropvang de Klimop en BSO De Klimroas werken samen aan de vorming van het opgroeiende kind en bij het vinden van hun plek in de wereld.

Bij het Kindcentrum is tevens een uniek speel-, beleef- en beweegpark voor het gehele dorp gerealiseerd. Dit park is tot stand gekomen door een samenwerking tussen dorpsbelang Kollum, Kindcentrum Kollum en de gemeente Noardeast-Fryslân.

Na de openingshandeling verricht door wethouder Jouke Douwe de Vries, volgde een feestelijke dag die afgesloten werd met een gezamenlijk, muzikaal optreden door alle kinderen van het Kindcentrum.

‘s Middags volgde de opening voor genodigden. Partijen betrokken bij de bouw, de stichting van het Kindcentrum en de verschillende teams proosten met elkaar op een succesvolle samenwerking. Voorzitter van het stichtingbestuur Sierd Henk de Bruin nam het openingswoord, gevolgd door Willem Wouda bestuurder van ROOBOL, Heidi Rubingh bestuurder van Arlanta, André de Jong de Jong directeur van Tiko Kinderopvang en Fokke Jansma van de stuurgroep. Na een proost van de schooldirecteuren Paul Boersma en Kim van Soest en hoofd peuteropvang Petra Dijkstra was er gelegenheid het gebouw te bewonderen en werd een prachtige dag afgesloten.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button