EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Kinderen brengen burgemeester Bilker ontbijtje in het gemeentehuis Kollum

KOLLUM – Vanochtend brachten dertig kinderen van Obs Professor Casimirschool uit Kollum een ontbijtje bij burgemeester Bilker op het gemeentehuis. In de kantine van het gemeentehuis gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 400.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.000 basisscholen.

 

Burgemeester Bilker van gemeente Kollumerland c.a. onderstreept hiermee, net als meer dan 200 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een goed ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Wethouders Lieuwe Bijleveld, Jelle Boerema en Paul Maasbommel en gemeentesecretaris/algemeen directeur Ruthger Schoonderbeek deden ook mee aan het ontbijt.

 

Donatie aan War Child

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Bilker, namens het college, voor zijn ontbijtje met een donatie aan War Child, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen uit groepen zeven en acht van Obs Professor Casimierschool namen de cheque met een bedrag van

€ 300,- in ontvangst. Burgemeester Bilker kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “een goed ontbijt, is stevige basis voor de hele dag”.

 

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in meer dan 200 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 11e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een goed ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet of niet voldoende ontbijten. Ontbijten helpt de darmen op gang, voorkomt concentratieproblemen en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen, waardoor het risico op overgewicht kleiner wordt. Om die reden heeft Het Nationaal Schoolontbijt de steun van het Voedingscentrum en de Maag Lever Darm Stichting.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button