HoofdnieuwsRegionaal

Kinderen in actie tijdens raadsvergadering

KOLLUM – Donderdagavond woonde een groep ouders van de Casimirschool en de Julianaschool de Raadsvergadering bij over het nieuw te bouwen kindcentrum (MFA). Ze hadden ook zo’n 20 kinderen meegenomen naar de vergadering. De kinderen mochten in het midden van de raadskring op de grond zitten en hielden bordjes vast met ‘Wij willen een nieuwe school’. De burgemeester besloot om het agendapunt MFA naar voren te halen zodat het als eerste werd behandeld. Er werd stevig gediscussieerd en uiteindelijk werd het voorstel van het College aangenomen.

De ouders en de kinderen vinden dat het onderwerp kindcentrum al veel te lang voortsleept. Er wordt al meer dan 10 jaar over gepraat en er is nog steeds geen zicht op een nieuwe school terwijl de huidige scholen zijn afgeschreven en talloze gebreken vertonen. Ze willen dat het geruzie ophoudt en dat de gemeente op korte termijn haar verantwoordelijkheid neemt en een nieuw degelijk gebouw laat bouwen waarin beide scholen, maar liefst nog meer partijen, samen nog lang vooruit kunnen.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

  1. Ik vond dat de kinderen zich super heben gedragen tijdens de raadsvergadering. Nu maar hopen dat we snel een nieuwe school gaan krijgen voor de kinderen van de toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button