HoofdnieuwsRegionaal

Kinderen in Kootstertille volgen clinic (S)Cool on Wheels

BUITENPOST – Op donderdag 8 mei wordt een clinic (S)Cool on Wheels gegeven voor leerlingen van groep 7 en 8 van de Gereformeerde Basisschool Oranje Nassau in Kootstertille. De leerlingen krijgen tijdens deze clinic voorlichting over het leven en sporten met een lichamelijke handicap.

Onder begeleiding van een instructeur (een sporter met een handicap) wordt een theorieles en een praktijkles verzorgd. De leerlingen ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten en krijgen een positief beeld van mensen met een handicap door in een rolstoelbasketbal te sporten.

De organisatie van deze clinic is in handen van Sport Fryslân en de gemeentelijke sportstimulering van Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel en Kollumerland c.a. Sportstimulering wil met deze clinic ook aandacht geven aan de Special Olympics, die dit jaar in Friesland gehouden wordt, en aan het ‘jaar van aangepast sporten in Friesland’. 

(S)cool on Wheels is een initiatief van het Fonds Gehandicaptensport Nederland en Rabobank Nederland. Sport Fryslân is verantwoordelijk voor de uitvoering in Friesland.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button