HoofdnieuwsRegionaal

Kinderen van Basisschool De Bining krijgen theorieles over de natuur

WESTERGEEST – Donderdagmiddag gingen 30 kinderen met hun juffen Annemarie en Alina van Basisschool De Bining op de fiets naar Activiteitenboerderij de Hammerslag in Westergeest. Het waren kinderen uit groep 6,7 en 8. Ieder jaar worden deze groepen door de Vogelwacht uitgenodigd, om hen wat bij te brengen over de natuur in hun eigen omgeving.

Nadat de kinderen buiten hun lunch hadden genuttigd werd hen door Jan Wiersma en Peter Rademaker van het bedrijf Vliegend.nl uitleg gegeven over de werking van een drone. De kinderen hadden daar veel interesse in.
Daarna werd buiten een demonstratie gegeven met een drone en de kinderen konden op een beeldscherm binnen zien, wat er buiten opgenomen werd. Een goede vraag van de kinderen was, kun je met een drone ook zien of ergens een grutto zit. Daarvoor moet men gebruik maken van een warmtecamera, die Peter ook toonde aan de kinderen.

Daarna ging iedereen mee op de wagen, waar pakken hooi als zitplaats dienden. Onderweg was van alles te zien. Door de Vogelwacht werd onderweg steeds verteld welke vogels er zaten. Er waren twee nestjes, één van de grutto en één van de kievit. Er was een jonge grutto, die in het gras liep. In de verte konden de kinderen een grote groep kemphanen zien en in de sloot waren brasems te zien, die daar vertoefden vanwege het paaien.
Rinse de Jager van de Vogelwacht vertelde, dat er zo’n 40 gruttoparen in deze landerijen zijn te vinden. Het bestuur van de Vogelwacht is erg ingenomen met het feit, dat er langzamerhand wat meer aan de “rovers” in de landerijen gedaan mag worden. De rovers zijn o.a. vossen, kraaien en marterachtigen.

Na afloop werden door juf Annemarie Peter en Jan vriendelijk bedankt voor de uitleg over de drone, het bestuur van de Vogelwacht voor de erg leerzame middag en de familie Hania voor de gastvrijheid deze middag. Van de familie Hania kregen alle kinderen een poster met vogels aangeboden

 

Foto’s  Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button