Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Kinderkleding – voor elk wat wils en ‘om ‘e nocht’

GERKESKLOOSTER/STROOBOS – Het is een drukte van belang aan de Hoogstraten 16 in Gerkesklooster. Dozen komen af en aan, rekken worden geleegd en weer gevuld. Felicia, Geke, Jenny, Katerina en Terah bergen de zomerkleding op om plaats te maken voor de wintercollectie. De dames zijn druk in de weer voor ‘Om ‘e Nocht’, één van de initiatieven binnen het Generatiehuis van het tweelingdorp om meer verbinding tussen generaties en dorpsbewoners te stimuleren..

Tussen de winterjassen vertelt Geke: “We hebben wel iets minder op te bergen. Vorige weken liep het hier storm. Op Facebook plaatste ik een oproep dat onze zomercollectie gratis af te halen was en dat heeft goed gewerkt.” Hoe goed kunnen we met eigen ogen zien als een klant van vorige week weer langskomt en nu ook een kennis heeft meegenomen.

Een paar jaar geleden is het initiatief ontstaan om kinderkleding te verzamelen en gratis weg te geven aan mensen die minder te besteden hebben. Gratis of voor een vrijwillige bijdrage, want die is altijd welkom. De dames hebben ‘hun winkeltje’ in twee lokalen van het voormalige schoolgebouw waar het Generatiehuis nu is gehuisvest, deels al ingericht, maar ze missen nog wel materialen om het allemaal net wat leuker te presenteren. En paspoppen of een grote passpiegel kunnen ze mooi van de giften aanschaffen. Of iemand moet nog iets op zolder hebben liggen?

“We worden goed gevonden door de kledingbrengers, maar de drempel lijkt nog wel wat te hoog om kleding te komen halen. De kleding komt van heinde en ver, laatst was er nog iemand uit Tolbert met een doos vol. En we krijgen kleding via via van familieleden of vrienden die elder wonen,” vertelt Jenny. “Dus de kans dat er gezegd wordt ‘Hé jij hebt mijn jurk aan!’ is best klein.”

“We denken erover om ook af en toe op zaterdagmiddag open te gaan. We merken dat de maandagochtend toch wat te beperkt is, veel mensen zijn aan het werk en de kinderen zitten op school. Op zaterdag kunnen de kinderen ook zelf kiezen wat ze mooi vinden.”

Behalve inwoners van binnen en buiten Gerkesklooster en Stroobos, hebben ze ook af en toe contact met kraamverzorgsters. Felicia: “Soms komen ze bij gezinnen waar niet veel is. Dan bellen ze ons en zoeken we babyspullen bij elkaar. We beginnen bij maat 50, dus ook voor hele kleine baby’s hebben we iets.”

De eerste winterkleding ligt al klaar, maar er liggen nog genoeg kledingstukken in de berging. “We bieden niet alles in één keer aan. Daar is het ook teveel voor, maar het is leuker om elke week iets anders te kunnen vinden.” En overal is er meestal maar één van. Unieke en exclusieve kleren, dus kom gauw eens langs!

Om ‘e Nocht, Hoogstraten 16 in Gerkesklooster,  is elke maandagochtend geopend van 9.00 uur tot 11.00 uur. Kleding kan ook gebracht worden op woensdagochtend tussen 09.30 en 11.30 of vrijdagavond 19.00 tot 21.00 tijdens de koffieochtend of als de bibliotheek open is.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button