HoofdnieuwsRegionaal

Kinderworkshop natuurlijke parfum maken bij De Kruidhof

BUITENPOST – Op zaterdag 5 juli organiseert De Kruidhof voor het eerst een kinderworkshop parfum maken van natuurlijke oliën en bloemen uit de tuin. In de tuin wordt iets verteld over hoe je bloemen kunt gebruiken om ze te verwerken tot parfum. Daarna maak je zelf parfum en krijg je een mooi doosje dat je mag versieren.

 Op deze dag is er een Oerboerenmarkt in de Kloostertuin van De Kruidhof met allemaal leuke kramen en informatie over hoe de Oerboeren vroeger leefden. In die tijd maakten de mensen bijna alles zelf. Om lekker te ruiken werd er bijvoorbeeld rozenwater gemaakt. Zo is ook uiteindelijk parfum ontstaan.

Je leert een natuurlijke parfum maken met essentiële oliën zonder alcohol en met bloemen uit de tuin. Je mag zelf je (geur)en kiezen en we vertellen iets over hoe je bloemen voor verschillende dingen kunt gebruiken.  Wist je bijvoorbeeld dat lavendel rust geeft en mandarijn je opvrolijkt?

 De workshop is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar en duurt van 14.30-16.30 uur. De kosten van de workshop zijn € 12,50 per persoon inclusief entree, de rondleiding en ranja met iets lekkers. Na afloop of daarvoor kun je nog heerlijk spelen in onze speeltuin. Opgave is gewenst, maar niet verplicht en kan via [email protected]. Er kunnen maximaal 10 kinderen aan de workshop meedoen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button