112Buiten regio

KNRM-station Schiermonnikoog kwam 91 maal in actie

SCHIERMONNIKOOG – In 2012 is de KNRM 2102 keer uitgevaren en werden 3662 mensen gered of geholpen. Vooral de beroepszeevarenden hadden vaker dan voorheen de KNRM nodig. De drukste maanden waren juli en augustus, door hulpverleningen aan de recreatievaart. De meeste acties werden uitgevoerd bij “flauwe koelte” (windkracht 3), maar opvallender waren de acties bij stormachtig weer.

Een minder zichtbare dienstverlening van de KNRM is de Radio Medische Dienst. In 2012 werden 794 adviezen gegeven voor zieke of gewonde zeevarenden ergens op de wereldzeeën. Deze medische adviezen zijn vaak levensreddend voor de patiënt, die buiten het bereik van een ziekenhuis of arts is. KNRM-station Schiermonnikoog kwam 91 maal in actie, waarvan 36 maal voor patientenvervoer.

Zo moest de ploeg van de Edzard Jacob 26 maal (waarbij 37 personen werden gered)  uitrukken, waarvan 3 actie alleen voor het Kusthulpverleningsvoertuig. De overige acties kwamen voor rekening van de Koning Willem I. De vrijwilligers van de KNRM waren in 2012 mede dank zij het groeiend aantal donateurs in staat hun hulp aan te bieden. De KNRM is een zelfstandig opererende hulpverleningsorganisatie, ontvangt geen exploitatiesubsidies van de overheid en is afhankelijk van donaties.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button