HoofdnieuwsRegionaal

Koffer Edwin van der Sar Foundation voor Ergotherapie Edith Weidenaar

BUITENPOST – Ergotherapie Edith Weidenaar uit Buitenpost heeft deze week een koffer ontvangen van de Edwin van der Sar Foundation. De inhoud van de koffers is specifiek samengesteld voor ergotherapie bij hersenletsel. Edith Weidenaar is blij met de inhoud: verschillende hulpmiddelen voor revalidatie. “Zo kan ik mensen die een hersenbloeding hebben gehad nog beter helpen.”

De Edwin van der Sar Foundation verspreidt in samenwerking met Ergotherapie Nederland en Vegro Thuiszorgwinkels jaarlijks 50 koffers vol handige hulpmaterialen voor ergotherapeuten in Nederland. Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke problemen. Dit kunnen simpele handelingen zijn als eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen.

Zorg op maat

Ergotherapie Weidenaar is een zelfstandige ergotherapiepraktijk die zicht richt op (jong)volwassenen en ouderen die beperkt worden in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. De ergotherapeut behandelt mensen niet alleen in haar behandelruimte in het paramedisch centrum aan de Kuipersweg 74C in Buitenpost, maar vaak ook op de plek waar de problemen zich voordoen, zoals thuis of op het werk. Ergotherapie is zorg op maat. “Met de koffer van de Edwin van der Sar Foundation komt het goede doel nu letterlijk bij de mensen thuis en kunnen hulpmaterialen direct worden ingezet bij de behandeling. Ook kan ik materialen achtergelaten na de oefensessie”, vertelt Edith Weidenaar. Ergotherapie is een erkend paramedisch beroep en wordt vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering.

Meer zelfstandig

“Mensen met hersenletsel die na de medische fase thuis verblijven zijn in veel gevallen aangewezen op de diensten van een fysio- en ergotherapeut. Handige hulpstukken of verpleegartikelen ondersteunen en verbeteren de oefenstof”, zegt Weidenaar. “Mijn cliënten krijgen met de inhoud van de koffer een oplossing op maat aangereikt. Dat maakt hen meer zelfstandig in het dagelijks leven. En dat is iets waar Edwin en Annemarie van der Sar met hun Foundation graag aan bijdragen.”

 

Edith Weidenaar met de koffer van de Edwin van der Sar Foundation voor haar praktijkruimte in Buitenpost.

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button