HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum 35+ kompetitie van start

KOLLUM – Na een intensieve voorbereiding van een dik half jaar trainen ging afgelopen vrijdag de nieuwe kompetitie van start voor de 35+ groep. Op vier vrijdagavonden zal er door Zwaagwesteinde, De Walden, Be Quick Dokkum en Kollum telkens op een andere locatie een halve kompetitie worden afgewerkt. Helaas was er ditmaal op het  laatste ogenblik de afmelding van Be Quick, zodat er nu op Baensein door de drie overige teams werd gestreden.

De eerste wedstrijd was tussen de beide ploegen van Zwaagwesteinde en De Walden, met good old Jan Rozema op de goal werd onder leiding van scheidsrechter Tiete Wiersema na een rustig begin de eerste zege toch nog vrij eenvoudig binnen gehaald. Met 5-1 trok Zwaagwesteinde aan het langste eind. Onder siberische kou was het vervolgens de beurt aan de ploeg van Bernard Wouda om het tegen Zwaagwesteinde op te nemen.

Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, achterin had Gerard Keuning samen met goalie Jan de Boer de zaakjes goed op orde. Voorin mocht André van der Meulen samen met naamgenoot van der Schaaf trachten de goals te maken.  Halverwege de wedstrijd  mochten de gasten na een overtreding een strafschop nemen, echter vanaf acht meter wist Jan de Boer met een reflex de bal te stoppen.

Het bleek echter uitstel te zijn, het balbezit was er wel, maar ging de winst toch met 2-0 naar Zwaagwesteinde. In de laatste wedstrijd van de avond maakte De Walden en Kollum er een aantrekkelijke wedstrijd van, voor de Kollumers wist Hedser Hoekstra liefst tweemaal het ijzer van de goal te raken. Aangezien ook de gasten het vizier niet op scherp hadden bleef het na twintig minuten spelen 0-0.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button