Kollum – Blauw Wit werd geen wedstrijd

KOLLUM – De wedstrijd Kollum – Blauw Wit 34 uit Leeuwarden kreeg een dragelijke uitslag voor de Kollumers. Leek het aanvankelijk weer op een groot verlies uit te draaien, de schade werd beperkt tot een 2-4 nederlaag. De vele blessures, ziekte, schorsing   en een aantal spelers die niet in goede vorm zijn ,  zijn een dodelijke mix om  goed  mee te kunnen draaien op dit niveau.

Blauw Wit liet er geen twijfel over bestaan met welk doel ze naar Kollum waren gekomen. De koploper van de tweede klasse I ging na de aftrap  regelrecht op de goal van Kollum af in de persoon van Joni Greogoria , wat keeper Johan Vonk tot de eerste redding noopte.  Het werd een eenrichtingverkeer. In deze fase van de wedstrijd had Kollum niks in te brengen. Ben je technisch en tactisch de mindere dan moet je dat compenseren door meer arbeid en dat ontbrak er bij  de Kollumers aan.  Er werd niet gecommuniceerd en de ruimte tussen de  linies  was veel te groot. Al in de 7e minuut lag de bal in het net. Een schot van Joni Greogoria werd aangeraakt en met een lift verdween de bal over de kansloze keeper Vonk 0-1. Een aantal goede reddingen van genoemde keeper voorkwamen een grotere achterstand. In de 20e minuut scoorden de Leeuwarders een identieke goal, een hoge bal van Ronnie Ganzevoort verdween in het net. 0-2. Pas na een half uur kwam er wat druk van Kollum, maar er werd niet gescoord.  Wel was er weer een tegenslag voor Kollum. Wierd de Vries moest het veld geblesseerd verlaten, maar werd zeer verdienstelijk vervangen door Hessel de Vries. Deze jongeling speelde een puike partij.

De tweede helft  begon identiek aan de eerste helft. Gelijk verscheen de spits van Blauw Wit voor keeper Vonk die het schot kon pareren. De trainer van Kollum had de spelers er kennelijk op gewezen dat er harder gewerkt moest worden want van het overwicht van Blauw Wit was niet  zoveel meer te zien. Wel konden ze in de 70e minuut uit een counter 0-3 op het niet werkende scorebord brengen en vervolgens werd uit een corner  0- 4 gescoord door Jaap Oostra. Vele supporters vreesden weer een grote nederlaag. Maar die bleef gelukkig uit. De bij Kollum ingevallen Stefan Wijmenga maakte gebruik van zijn grote snelheid en kon uit de counter 1-4 scoren. Even later mocht Joop Pijnacker een penalty verzilveren na een handsbal van de Leeuwarders. 2-4. Intussen viel de regen met bakken uit de hemel en de goed fluitende scheidsrechter Walters  ging op het gladde veld onderuit, waar hij enige minuten groggy bleef liggen. Gelukkig  kon hij verder en  kwamen er voor beide ploegen  nog kansen maar de doelpunten bleven uit, zodat de stand 2-4 de eindstand werd.

Verslag: Gerben Heslinga.
Foto’s: RoelBergsma fotografie