Kollum deelt punten met SVM

MARKNESSE – Op een door de regen zwaar te bespelen veld wist Kollum na de twee nederlagen tegen Zwaluwen in de laatste uitwedstrijd van het kalenderjaar tegen SVM niet het trouwe publiek op een zege te trakteren. Voor rust had d eploeg van Wierd kuipers weinig te duchten van de thuisploeg en was de 0-1 verdiend, maar de thee was het mede aan opnieuw goed keeperswerk van Johan Vonk te danken dat er slechts éénmaal werd gescoord door de thuisploeg.

Aangezien scheidsrechter Ferit Akkaya voor aanvang aanmerkingen had op de kleding van de spelers werd er pas om bijna kwart voor drie met de wedstrijd aangevangen. In de levendige openingsfase was de eerste kans voor de Kollumers die goed aan de wedstrijd waren begonnen. Op aangeven van Hein van Marrum wist Marinus Hoekstra de bal echter niet voorbij sluitpost Haagsma te spelen.  Aan de andere kant werd SVM alleen maar via afstandsschoten het doel van Johan Vonk te bestoken, echter verdwenen de ballen meestal naast de goal. Na  een kleine vijftien minuten spelen kwam Kollum verdiend aan de leiding, na de derde corner wist Marinus Hoekstra het leer resoluut achter Haagsma te schieten.  Met zijn sterke wapen, opkomen vanaf de backpositie wist  Denny Nicolai enkele keren goed  door te komen, echter  werd de goede voorzet niet altijd de juiste man te vinden. Met een geplaatste vrije trap was Romke Bos nog dichtbij de tweede treffer, echter met de vingertoppen wist Haagsma redding te brengen. Aan de andere kant moest Vonk eenmaal goed in actie te komen op een schuiver van Jorn Strijk.

Na de thee was het Joop Pynacker die de eerste kans kreeg om de wedstrijd misschien wel op slot te gooien, echter ontbrak het aan zijn scherpte. Met nog meer inzet en strijd dan voor de rust zette SVM aan  de verdediging van Kollum te verrassen. De Kollumers hadden het hier een tijdje moeilijk mee en was het eigenlijks wachten op de gelijkmaker. Nadat Vonk eerst al een sta in de weg was, was ok hij uiteindelijk kansloos op de inzet van Boas Mooiweer die van dichtbij weinig moeite had te scoren. Kansen die de thuisploeg voor rust niet kreeg, was nu wel aan de ploeg besteed. Mede door goed keeperswerk en de paal bleef Kollum in de wedstrijd. Na dat de druk enigszins onder controle was kreeg de ploeg van Kuipers via Hein van Marrum en Marinus Hoekstra ook nog goede kansen om te scoren.

Rood
Met nog en kwartier te spelen werd de bal op het middenveld verspeeld en een lange bal op spits Arjan Janse gespeeld. Alleen op het doel aflopend werd hij licht met de hand uit positie gebracht door Wiepe Postma. Scheidsrechter Akkaya kon niets anders doen dan Postma met rood naar de kant te sturen. De toegewezen vrije trap werd echter via de muur naast geschoten.  Op de steeds zwaarder te bespelen grasmat door de regen bleef Kollum vervolgens redelijk op de been en was zelfs in blessuretijd nog dichtbij de zege. Een geplaatste schuiver van Hein van Marrum werd door Haagsma naast de goal getikt. Al met al konden beide ploegen uiteindelijk vrede hebben met de puntendeling.