Kollum dik in blessuretijd het schip in

KOLLUM – Uitgeweken naar het B-veld en met voormalig spits Marinus Hoekstra als doelman trad Kollum deze middag aan tegen SC Veenwouden. De start was veelbelovend, want al na 1 minuut stond er een 1-0 op het scorebord na een prachtige treffer van Hein van Marrum. Kollum bleef de overhand houden en speelde soms goed voetbal waar ook de nodige kansjes uit voortkwamen. Zo schoot Joop Pijnacker na een vloeiende aanval net naast en kopte Pascal Vellema op de lat uit een corner. Langzamerhand ontworstelde SCV aan de Kollumer druk en nam meer en meer het initiatief. Stefan Jan Sijtsma had een vlammend schot, maar de bal belandde in de armen van keeper Hoekstra. Vlak voor rust kwam SCV op gelijke hoogte door Wytze Veenstra die uit een corner snoeihard raak kopte.  De 1-1 was dan ook de ruststand.

Na rust werd het een gelijkopgaande partij met kansjes over en weer, maar voor Kollum toch de twee grootste. Twee keer was het Joop Pijnacker die eerst met een kopbal leek te scoren, maar tegen een medespeler opkopte. De tweede keer kwam hij na een prachtige voorzet van Ruben Merkus alleen voor de keeper van SCV, maar schoot te gehaast ver naast en over. Ook SCV kreeg hun kansjes, maar ook hier stond het vizier niet op scherp, zodat deze wedstrijd in een 1-1 leek te eindigen. Niets was echter minder waar, want tien minuten in blessuretijd was het Rinse Procee die vanaf rechts een voorzet wilde afleveren, maar de bal belande pardoes in de linker bovenhoek tot verrassing en ontzetting van iedereen. Een zondagsschot die deze wedstrijd besliste, want na 1 minuut floot scheidsrechter Van der Meijden voor het einde en was bij velen de conclusie dat Kollum in de hoek zit waar de klappen vallen.

Verslag: Jan Hoving
Foto’s: RoelBergsma fotografie