Kollum en BCV delen de punten

KOLLUM – Na twee nederlagen op rij  was het voor de Kollumers zaak om weer eens punten te pakken. Het op de tweede plaats staande BCV moest daarvan het slachtoffer worden en het dient gezegd het was een prachtige pot voetbal met de spanning tot de laatste seconde. Kollum begon goed en BCV-keeper Hendrik van der Laan moest al in de vierde minuut zich tot het uiterste inspannen om een schot van Joop Pijnacker onschadelijk te maken. Het spel golfde op en neer met voor BCV toch de betere kansen. Zo moest Eppie Weidenaar met de voet redding brengen op een knap schot. BCV liet Kollum komen, maar counterde zo nu en dan levensgevaarlijk wat tot enkele knappe kansen leidde. Toch was het Kollum dat in de twintigste minuut toesloeg, toen de beste aanval van Kollum-zijde resulteerde in een vlammend schot van Hein van Marrum waarbij keeper Van der Laan  de bal losliet en Joop Pijnacker er als de kippen bij was om te scoren. BCV bleef daarna de bovenliggende partij, maar de voorwaartsen wisten niet te profiteren en omdat ook Marinus Hoekstra na een prima aanval van Kollumer zijde overschoot bleef de 1-0 stand tot de rust staan.

Na rust startte Kollum sterk en drong BCV terug, maar lang duurde dat niet want de Bergumers gingen een alles of niets spelletje spelen en drong Kollum ver terug op de eigen helft.  BCV bleef echter volhaarden in het kansen missen en met een beetje geluk waren ze uitgelopen naar 1-4. Vele momenten was het achterin bij Kollum vrouwen en kinderen eerst, maar toch kregen zij via de counter ook enkele fraaie gelegenheden om de score uit te bouwen, maar werd er te slordig mee omgesprongen. Langzaam raakte de pijp ook leeg aan BVC-zijde en ontworstel Kollum zich ietwat uit de druk. Eppie Weidenaar steeg in deze fase boven zich zelf uit, maar moest vlak voor tijd capituleren toen weer een zoveelste klutsbal in het zestienmetergebied van Kollum viel, precies voor de voeten van Cor de Jong die keihard binnenschoot. Ook voor de Kollumers kwam er nog een grote kans uit een counter, maar Rutger de Poel ging zelf staan te pingelen in plaats de bal af te geven aan drie vrijstaande medespelers waardoor deze laatste kans ook verloren ging. Sneu puntenverlies voor de Kollumers zo vlak voor tijd, maar over de gehele wedstrijd gezien was dit toch een terechte uitslag waar iedereen vrede mee kon hebben.

Verslag: Jan Hoving
Foto’s: Roel Bergsma