HoofdnieuwsRegionaal

Kollum en Markant Friesland op Boot Düsseldorf

KOLLUM – Het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, heeft een prachtige nieuwe vaarroute voor lagere motorjachten (doorvaarthoogte 2,40 m) met fietsen aan boord ontwikkeld. Een unieke samensmelting van een fiets- en museumroute, de populaire Markant Friesland Route, en toeristische vaarwegen.   Aanleiding zijn de opening van de Noordelijke Elfstedenvaarroute, het zeil- en motorjachtvriendelijk maken van het historische centrum van het stadje Kollum (ten zuiden van Dokkumer Nieuwe Zijlen en het Lauwersmeer), de verbetering van de vaarroute Drachten-Lauwersmeer (Lits-Lauwersmeerroute), de harmonieuze ontwikkeling van Nationaal Park Lauwersmeer en de totstandkoming van schitterende aanleg- en fietsmogelijkheden in Noordoost-Friesland.

De ideale boot

Wie de route wil varen en fietsen heeft in de eerste plaats een boot nodig. Een lage kajuitmotorboot is ideaal. De doorvaarthoogte van het jacht, dat wil zeggen de hoogte boven het water, mag op bepaalde trajecten, o.a. de Noordelijke Elfstedenvaarroute, niet groter zijn dan 2,40 m. Er zijn ook stukken, zoals de Dokkumer Ee en de vaarroute naar Kollum en het Lauwersmeer, die zelfs met grote zeiljachten met staande mast bevaren kunnen worden. Men kan dus mooie historische klippers en tjalken tegenkomen!

Om Kollum als  watersportdorp te promoten  is er een promotiestandwand op de aanstaande watersporttentoonstelling Boot in Düsseldorf Maar Kollum wordt door Friesland Holland ook gepresenteerd op de enorme vakantiebeurs CMT in Stuttgart  op Boot Holland en op de onderwijstentoonstelling Didacta in Hannover.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button