Kollum en ’t Fean ’58 verdelen de punten

KOLLUM – Dat er deze slotwedstrijd van de competitie voor beide ploegen niets meer op het spel stond was duidelijk te merken aan het voetbal. In een gezapige wedstrijd was Kollum de eerste helft de betere ploeg, de tweede helft net andersom. Kollum miste deze middag enkele vaste basisspelers door schorsingen en blessures, zodat er andere spelers konden worden geprobeerd. Al binnen tien minuten was het bijna raak voor de Kollumers toen Joop Pijnacker na een afgemeten voorzet van Imam Mirzadeh de lat teisterde.

Ook ’t Fean kreeg even later een beste kans toen Jens Hamstra alleen op keeper Vonk afstormde, maar laatstgenoemde prima redde. Binnen het kwartier sloeg Kollum wel toe na een fout van keeper Jelmer van der Meer, die na een voorzet de bal los liet en Joop Pijnacker de bal listig naar Romke Bos tikte die niet faalde. Even later was het bijna weer raak toen, alweer keeper van der Meer, zich te ver voor de goal bevond en Otto Christiaan Jonker de bal fraai boogde over de verdediging, maar ook hier bracht de lat redding voor de Feansters. Kollum bleef drukken en dat werd vlak voor rust beloond toen Romke Bos een vrije trap vanaf rechts nam die precies op het hoofd van Hein van Marrum landde en keeper van der Meer klopte. Even daarna floot scheidsrechter Nijemcevic voor de rust en stond er een 2-0 stand op het scorebord.

Na rust  stuurde trainer Pander de Kollumers met drie wissels het veld in en het werd toen pijnlijk duidelijk dat het voetbal uit de ploeg was verdwenen. Kollum moest ver terug en het wachten was op tegendoelpunten. Auke van der Wal kreeg de eerste mogelijkheid, maar hij strandde nog op keeper Vonk die prima redde. Even later ging diezelfde keeper verschrikkelijk in de fout door een overtreding te maken halverwege de zestienmeter en de cornervlag, een plaats waar hij niets had te zoeken.

Uit de vrije trap schoot men tegen de arm van Hein van Marrum zodat de bal op de stip belande. Andre van der Molen wist wel raad met dit cadeautje en scoorde beheerst de 2-1. De Kollumers bakten er helemaal niets meer van en het was wachten op de 2-2. Met een prachtige goal was het Ale Lanting die er voor zorgde dat de gelijke stand op het scorebord kwam. Toen moest men nog twintig minuten voetballen en werd het billenknijpen voor de Kollumers. Toch had Kollum nog de overwinning kunnen pakken  toen Robert Lietmeijer vanuit riante positie een scoringskans kreeg, maar hij lepelde de bal over het doel. Het bleef bij 2-2 en daar konden beide ploegen vrede mee hebben. Voor Kollum rest nu de nacompetitie waarbij men a.s. zaterdag in een thuiswedstrijd start tegen ZFC Zuidlaren, de Feansters zijn klaar met hun verplichtingen.

Deze week is ook bekend geworden dat Kollum voor volgend seizoen een nieuwe trainer heeft gevonden. Wierd Kuipers, nu nog bij v.v. Opende wordt de opvolger van Ronnie Pander die na dit seizoen naar Heerenveen vertrekt als jeugdtrainer van de B-junioren. Kuipers is  oud-speler van onder andere Harkema-Opeinde, Surhuisterveen, Drachten, Harkemase Boys en Flevo Boys en begon zijn trainersloopbaan bij de jeugd van v.v. Surhuisterveen en was eerder assistent-trainer bij Drachtster Boys. Hij maakt nu ook nog deel uit van de trainersstaf van Voetbalschool Veerkr88 in Buitenpost.

Verslag: Jan Hoving Foto’s: Roel Bergsma