Kollum F1 kampioen !

KOLLUM – Zaterdag 7 December moest Kollum F1  aantreden tegen Ropta Boys F1.Deze twee ploegen waren elkaar al 2 keer  eerder tegen gekomen. De bekerwedstrijd werd door Ropta Boys gewonnen  met 0-1 en de competitiewedstrijd werd door Kollum F1 gewonnen met 3-4. Ze waren dus flink aan elkaar gewaagd!  Door  “duur” puntverlies thuis tegen Broeksterwalden moest het dus in  de laatste wedstrijd worden beslist.

Kollum F1 had aan een gelijkspel genoeg ,omdat ze ” maar” 1 doelpunt meer hadden qua doelsaldo.Onder grote publieke belangstelling van ouders ,broertjes ,zusjes ,opa’s ,oma’s , pake’s en beppe’s ,begon Kollum aan deze spannende “thriller”. Het spel ging over en weer en aan beide kanten waren er goede kansen.Zo werd een knap schot van Anton uit de kruising geslagen door de keeper van Ropta Boys. Mede door goed verdedigend werk van Beta en Ernst en natuurlijk niet te vergeten onze goede keeper Olke kwam  Ropta Boys ook niet tot scoren.

We gingen dus met 0-0 de rust in,spannend genoeg !! Na wat aanwijzingen van de leiders en natuurlijk een glaasje ranja begonnen we aan de tweede helft.Na goed werk van onze middenvelders Jesper-Jille,Ben ,Jurjan en Rens kwam Kollum er goed uit.De bal werd goed naar voren gespeeld,maar helaas tot een corner verwerkt door Ropta Boys.Het gevaar was dus nog niet geweken en dat bleek.Na een goed genomen corner door Jurjan,was het Milan die van dichtbij knap binnentikte (1-0)

Dit was voor Kollum F1 de “verlossende” goal. Kollum F1 heeft deze wedstrijd knap uitgespeeld. Uiteindelijk bleef dit ook de eindstand. Kollum F1 is dus najaarskampioen 2013!!

Na de nodige felicitaties,champagne,traktaties en natuurlijk de beloofde patat,was er nog een mooie en lawaaiige rondrit door het dorp.

Olke , Jurjan , Ernst , Jesper-Jille , Beta , Rens , Anton , Ben en Milan gefeliciteerd met dit behaalde resultaat!!