EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Kollum gaat voor wereldrecord langste ballonnenlint ooit

KOLLUM –  Woensdagavond is er besloten dat Kollum er voor gaat, deze avond vond de eerste rayonhoofden vergadering plaats in het gemeentehuis van Kollum. Daar werd aan de kandidaat rayonhoofden uitgelegd, wat de bedoeling was en werd er gediscussieerd  over de haalbaarheid en de nog te nemen hobbels.

Hoewel sommigen vonden, dat het allemaal kort dag was, vond men uiteindelijk toch dat Kollum er voor moet gaan. Bij de opening van de Kollumerkatdagen 2013 op donderdag 25 april 2013  wil men in Kollum proberen om een officieel wereldrecord te verbreken en  daarmee een vermelding in te verwerven in het vermaarde Guinness Book of records.Het is de  bedoeling om het langste ballonnenlint ooit in Kollum op te hangen. Kollum gaat voor het wereldrecord.

Dit lint zal bestaan uit 250000 ballonnen en totaal 25 km lang zijn. Het huidige record is gevestigd in India met 200.000 ballonnen en 20 km. Om dit record te verbeteren  lukt natuurlijk niet zomaar en vergt een hele organisatie.

De stichting APK kan dit dan ook niet alleen een heeft heel veel vrijwilligers nodig. Eigenlijk is het de bedoeling, dat het hele dorp van jong tot oud mee gaat doen. Er zijn inmiddels verspreid over het hele dorp 25 personen gevonden om namens de buurt als contactpersoon te fungeren.  Deze z.g. rayonhoofden nemen elk een onderdeel van het traject onder hun hoede. Zij kunnen dit ook niet alleen. Ook zij hebben natuurlijk hulp nodig. Het ballonnenlint zal namelijk nagenoeg door het hele dorp hangen. De organisatie kan nog  van alles gebruiken. In de eerste plaats ballonnen.  Er zijn inmiddels door diverse sponsoren en bedrijven ruim 150.0000 ballonnen  toegezegd.

Dit is  een behoorlijk aantal, maar nog niet genoeg !!!

Over veertien dagen komen de rayonhoofden weer bij elkaar en dan zal worden besloten of het allemaal realiseerbaar is. De organisatie kan  nog wel wat hulp gebruiken.

Wie helpt er mee en heeft suggesties ??? Reageren kan via [email protected]

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button