Kollum geeft goede start een vervolg

Grijpskerk – Op het kunstgras maakten beide teams er in de eerste helft voor het talrijke publiek een leuke wedstrijd van met over en weer 100% kansen, door een eigen doelpunt ging de thuisploeg rusten met de oneven goal. Na de thee liet de Kollumer ploeg de geboden kansen niet onbenut en zette de goede start voort.

Na één minuut stilte te hebben gehouden voor twee personen die voor de thuisploeg van waarde waren geweest startte de Kollumers met gecontroleerd balbezit om zo het gevoel van het kunstgras een beetje te voelen. Het eerste gevaar was er  voor Joop Pynacker die de bal echter niet goed mee kon nemen. Uit de tegenaanval  verdween het eerste schot van de thuisploeg via Ron Stoutmeijer naast de goal van Eppie Weidenaar. In de levendige openingsfase bestookten de voorwaartsen van Kollum nog voor de tien minuten waren gespeeld met een spervuur van kansen binnen één minuut, eerst was de paal struikelblok en nadat keeper Stephan Douma de bal had gekeerd verdween het leer uiteindelijk over de goal. Net na het kwartier kwam Grijpskerk op voorsprong nadat slecht uitverdedigen van Kollum werd afgestraft, ook al werd de bal door Kollum zelf achter Eppie Weidenaar geschoten. In de daarop levendige fase kregen beide ploeg volop kansen op de score te laten veranderen. Voor de thuisploeg had oa Lieuwe Boonstra zijn vizier niet op scherp, maar ook aan Kollum zijde wist oa Joop Pynacker de bal niet de juiste richting te geven. De kansen die de thuisploeg kreeg om de score uit te breiden verdwenen allemaal naast de goal, terwijl de Kollumer kansen meestal een prooi werden voor Douma, die zich zeker onderscheidde als een goede sluitpost. Het slotakkoord kwam via Hein van Marrum, die een voorzet goed inschoot maar ook nu de keeper de bal zag keren.

Na de rust waarin de Kollumer coaches zeker niet wanhoopten, we hadden nog volop vertrouwen in een goede afloop volgens Siebe Bos werd Thomas Heslinga vervangen door zijn broer Adrian om zo nog iets meet dreiging te maken naar voren. Vanaf de aftrap kreeg Joop Pynacker gelijk een goede kans op aangeven van de opnieuw vaak opkomende Denny Nicolai, maar bleek de buitenspelval goed te werken. De wedstrijd werd er na de goede eerste helft echter iet beter op, beide ploegen  speelden slordig en het balbezit was vaak van korte duur. Met Siedo Bauke Jonker voor zijn geblesseerde  broer Otto Christiaan kreeg Kollum toch waar het al een tijdje naar uitzag. Nadat eerst Siede Bauke , prima vrijgespeeld keeper Douma op zijn weg tegen kwam, was dezelfde keeper vervolgens kansloos nadat Marinus Hoekstra zijn maatje Joop met een prima pass vrijspeelde. Zijn bekeken schot betekende de verdiende gelijkmaker. De Kollumers wilden meer en leek Hein van Marrum, nadat hij zichzelf prima had vrijgespeeld opnieuw keeper Douma tegen kwam. Met enkele counters probeerde de ploeg van  Buikema het om Eppie Weidenaar het moeilijk te maken, maar zonder problemen hield deze zijn doel schoon. In het laatste kwart van de wedstrijd trok de ploeg van Ronnie Pander toch nog verdiend de winst naar zich toe, de goed ingevallen Siede Bauke Jonker speelde zichzelf prima vrij voor de goal, maar zag zijn inzet gekeerd worden, echter de afvallende bal was voor Marinus Hoekstra geen probleem om de 1-2 te scoren. De wedstrijd was toen eigenlijks gespeeld, het verzet was gebroken bij de thuisploeg. In de slotfase vergrote de Kollumers de score nog to 1-4, nadat eerst Hein van Marrum zich door de verdediging slalomde en vervolgens de bal voor de voeten van Pynacker speelde. In de blessuretijd werd de eindstand bepaald door Denny Nicolai die de bal voor het intikken kreeg na een goede actie van Siede Bauke Jonker.

Verslag: André van der Meulen

Foto’s: Roel Bergsma