Kollum geeft zege weg

KOLLUM – Tegen RWF leek er voor Kollum na twintig minuten spelen geen vuiltje aan de lucht en stond er verdiend een 2-0 op het scorebord. Op slag van rust kwam RWF terug in de wedstrijd en na de thee waarin het peil van de wedstrijd niet goed was, wisten de gasten in de slotfase toch nog de gelijkmaker te scoren.

Vooraf was het voor de staf puzzelen om de juiste ploeg ( blessures en schorsing ) samen te stellen voor deze wedstrijd. In de verdediging was er plaats voor Henco Jan Bijlsma die Wierd de Vries ( oefening van het leger ) moest vervangen achterin en door de schorsing van Alex van de Veen moest Kloetstra ook voorin zijn ploeg aanpassen. Vanaf de aftrap leek er voor de Kollumers weinig aan de hand, voor het eerst in de spits was het Randy van Malsen die gretig als altijd zijn vertrouwen in de spits wilde laten zien. Nadat eerst een schot van hem werd gesmoord in de verdediging was het  in de dertiende minuut wel raak, op aangeven van van Malsen zette Romke Bos Jelle Schat vrij voor keeper Weening en met een bekeken schuiver zette Schat zijn ploeg op 1-0. Niets leek Kollum een gemakkelijke middag in de weg te staan, de 2-0 uit een vrije trap van Randy van Malsen die daarmee zijn goede start aan de wedstrijd liet optekenen met zijn eerste treffer voor Kollum in de competitie. De gasten wisten hier tot op dat ogenblik weinig tegenover te stellen, de verdediging van Kollum had het vrij gemakkelijk. De wedstrijd speelde zich door veel foute passes af op het middenveld, de eerste kans voor RWF kwam er na een klein 35 minuten spelen, Meindert Jongsma wist echter vrij voor Sjoerd Buwalda de keeper niet te passeren, een prima redding van Buwalda hield de score op 2-0. Het was echter wel uitstel van executie, enkele minuten later kwam RWF toch terug in de wedstrijd nadat Jelmer Donker vrij gespeeld Buwalda kansloos liet.

Direct vanaf de aftrap was de eerste kans voor RWF, een vrije trap net buiten de zestien werd door Jelmer Donker de zestien binnen en verdween de bal via Meindert Jongsma via de lat over de goal van Buwalda. Dit bleek echter niet voor het publiek om zich te warmen aan een goede tweede helft. Het peil van de wedstrijd was niet goed, beide trainers konden hier ondanks wissels weinig aan veranderen. Kansen voor de beide doelen waren er niet, de beste mogelijkheid was er voor de gasten nadat Meindert Jongsma vrij voor Buwalda de bal echter naast schoot. Kollum wist hier alleen via een afstandsschot van van Malsen weinig tegen over te stellen. Halverwege de tweede helft was Sake de Haan, ingevallen, met een kopbal vanuit een corner nog het gevaarlijkst om de score uit te breiden. Tien minuten voor het einde kreeg de Haan de kans om de wedstrijd te beslissen, echter zijn inzet werd door keeper Weening gekeerd. Door een onnodig weggegeven vrije trap net voor het einde van de wedstrijd kreeg de ploeg van Kloetstra de deksel op de neus en zette Janco Veenstra zijn ploeg naast Kollum. In blessuretijd was er nog een katachtige redding van Weening op een inzet van Sake de Haan daar waar een ieder die Kollum supporter was al de winnende treffer zag vallen.

Foto’s Roel Bergsma en verslag: Andre van der Meulen