Kollum op halve kracht een ronde verder

GERKESKLOOSTER – Voor de eerste ronde van de Amstel-Cup stond er voor de Kollumers op papier gemakkelijke wedstrijd tegen GSVV op het programma. De thuisploeg was vooraf al blij met een score onder de dubbele cijfers, maar bij bekerwedstrijden is er altijd wel een verrassing. Het klasse verschil was echter deze middag zeer groot, met iets meer scherpte was de uitslag veel groter geworden dan de 0-9 die nu op het scorebord stond.

De thuisploeg moest het deze middag noodgedwongen doen met enkele B junior spelers en hadden zich vooraf al ingesteld dat de eerste ronde overleven deze dag er niet in zou zitten. De eerste twintig minuten was het mede door het slordige en misschien onderschatting van de tegenstander spel van de Kollumers dat GSVV redelijk gemakkelijk de stand op 0-0 wist te houden.  De scherpte voorin ontbrak om de score te openen.

Hattrick Marinus Hoekstra
Na een kleine twintig minuten spelen  vond Marinus Hoekstra de opening in de defensie  en opende de score door op aangeven van Robbert Lietmeijer keeper Rolf van der Molen te passeren.  Nog geen tien minuten later had Hoekstra nog tweemaal de trekker over gehaald. Eerst op aangeven van Joop Pynacker was hij met het hoofd trefzeker en was het attent bij het fout uitverdedigen van de thuisploeg.  De wedstrijd, die al lang geen wedstrijd meer was speelde zich voornamelijk af op de helft van GSVV. De score werd op aangeven van Wierd de Vries nog voor rust door Adrian Heslinga naar 0-4 geschoten.

Na de thee waren de Kollumers zeker niet van plan om het rustig aan te gaan doen De mannen waren zeker van plan om de dubbele cijfers te gaan proberen te halen was het antwoord van Dirk Wiersema. Deze goede bedoelingen kwam al in de eerste minuut op het scorebord door een simpele kopbal van Hein van Marrum op aangeven van Denny Nicolai. Vervolgens stokte het aanvallend enigszins mede doordat het vizier van Pynacker deze middag niet scherp stond. Na een uur spelen mocht Sander Gietema zijn opwachting maken, zodat opnieuw een jonge speler door Wierd Kuipers aan het eerste mocht ruiken.  Na vele kansen niet benut te hebben wist Joop Pynacker toch zijn doelpuntje mee te pikken door attent  te zijn en met de teen van zijn voet met een intikker de 0-6 op het scorebord te zetten.  Het verzet van de thuisploeg was al lang tot een minumum gereduceerd en kon de score door Kollum nog rustig worden uitgebreid. De 0-7 kwam van de voet van Denny Nicolai die een goedlopende aanval waarin de veelvuldige opkomende Yannick Hoekstra de bal goed voorzette en de bal vanaf het hoofd van Pynacker panklaar lag. Een minuut later was het alweer raak, nadat Pynaker de balpnklaar lag voor Robbert Lietmeijer. Het slotakkoord kwam van het verdedigingsduo Wierd de Vries en Wiebe Postma, op aangeven van Postma werd keeper  van der Molen met een geplaatste schuiver voor de negende maal gepasseerd.  De onopvallende scheidsrechter Vonk vond het vervolgens genoeg en bespaarde de thuisploeg daarmee voor  een nog grotere nederlaag.

verslag: André van der Meulen
Foto’s: Roel Bergsma