HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum houdt de punten thuis tegen Dokkum

KOLLUM – Door schorsingen van Sander Gietema en Wiebe Postma was Kloetstra genoodzaakt om zijn elftal aan te passen in de verdediging. Met Efraim Wagenaar als centrale verdediger en met een versterkt middenveld moest vandaag een goed resultaat worden behaald tegen Dokkum.

In de openingsfase moest Kollum nog wat wennen aan hun nieuwe speelstijl, door anders als buitenspeler te spelen moest Benjamin Zondervan nu zijn acties van het middenveld maken. In de openingsfase wist hij Christiaan Wijnsma enkele keren op snelheid te passeren, echter zijn voorzetten vonden geen medespeler. In de omschakeling had Dokkum weinig tijd nodig om tot de zestien meter te komen, maar bleek de gehavende ploeg van Gerrie de Boer ( ook hij miste deze wedstrijd enkele dragende spelers ) niet bij machte om keeper Andries Dijkstra op de proef te stellen. In de twintigste minuut werd de hard werkende Randy van Malsen in de diepte gestuurd en kon hij onder druk alleen op keeper Patrick van der Velde afgaan. Zijn actie leek te sterven in schoonheid, echter kon hij de bal nog bij Alex van der Veen krijgen, die met een schijnbeweging zijn directe tegenspeler uitspeelde en de bal resoluut achter van der Velde schoot.

Vanaf de aftrap zette Dokkum gelijk weer druk en plukte Dijkstra de bal voor de inkomende Martijn Jongeling weg, waardoor hij wel in aanraking kwam met de speler van Dokkum. Alles wat Dokkum was schreeuwde om een strafschop, echter de goed leidende Groenewegen zag geen overtreding. De wedstrijd kwam niet echt tot leven, de Kollumers hanteerde veelvuldig de lange bal en sloegen daardoor het middenveld over, terwijl de gasten elkaar beter wisten te vinden maar kwamen vaak niet verder dan de zestien meter. Kansen voor beide doelen waren deze middag schaars.

Na de thee was de eerste mogelijkheid voor de gasten, maar de inzet van Marco van Dijk verdween naast de goal. Ook nu was het spel van de beide ploegen voor het publiek niet hartverwarmend, maar kon het thuispubliek na een kleine tien minuten spelen wel juichen voor de tweede goal van hun ploeg. Opnieuw op het randje van buitenspel werd Randy van Malsen de diepte ingestuurd en kon opnieuw afgaan op van der Velde. Met een prima passeerbeweging omspeelde hij nu de sluitpost wel en kon de bal beheerst in het lege doel schieten. De wedstrijd kreeg hierdoor dezelfde scenario als in Dokkum, daar wist Dokkum met zelfs twee man minder de wedstrijd volledig op zijn kop te zetten en de winst alsnog thuis te houden. Ook nu was de wedstrijd nog niet gespeeld en hoopte Dokkum opnieuw op een stunt.

Met de van een blessure terug komende Gerard van Zonneveld voor Douwe Albert Beerda was de eerste wissel van Kollum. De gasten zette wel druk op de verdediging, maar daar waar men voor de winterstop wel raad wist met de kansen is de ploeg van de Boer na de winter in vijf gespeelde wedstrijden maar tot één puntje gekomen. Met afstandsschoten werd nog getracht om Dijkstra te passeren, maar de doelman stond telkens op de juiste plaats, of verdween de bal naast zijn doel. Met een schot van zeker 25 meter was het aan de andere kant Ruben Merkus die zijn schot net naast de paal zag verdwijnen. In de slotfase werd de wedstrijd definitief beslist door Gerard van Zonneveld die alleen voor van der Velde de bal rustig in het hoekje schoot en met zijn dertiende treffer van het seizoen de overwinning veilig stelde.

Foto’s Roel Bergsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button