Kollum houdt knap stand tegen Cambuur

KOLLUM – Onder zonnige weersomstandigheden werd er zaterdagmiddag  om 17:00 uur op sportpark Baensein een oefenwedstrijd gespeeld tussen 2e klasser Kollum en kersverse eredivisionist Cambuur.  Voor aanvang van deze wedstrijd werden een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet door voorzitter Bauke Schat. Hierna werd nog een groepsfoto gemaakt en daarna was het tijd voor de aftrap. Cambuur zette al gelijk druk op de Kollumer achterhoede maar die hield tot de 11e minuut stand, toen scoorde Martijn Barto de 0-1.  Kollum wist de rust te bereiken met een 0-3 stand. In de rust was er een optreden van Carla de Bruine, zij lied enkele nummers horen.

Bij het begin van de tweede helft werden een paar wissels ingebracht in het team van Cambuur. In de 48e minuut werd alweer gescoord door Martijn Barto, Barto scoorde weer in de 66e minuut en zorgde voor de 0-5 stand. Op een gegeven moment geloofde  Cambuur het wel en zij deden het wat rustiger aan. Toch kon Kollum niet voorkomen dat Cambuur nog 3 keer wist te scoren en kwam het tot een eindstand van 0-8. De wedstrijdstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jeen Boringa.

De doelpunt zijn gemaakt door: Martijn Barto 3, Jeremie de Graaf 2,  Kevin Brands,Ramon Leeuwin, Paco van Moorsel Er kwamen 1240 toeschouwers kijken naar deze oefenwedstrijd. Na afloop was er een after party in de kantine. Na afloop was het voor de jeugd handtekeningen van de Cambuurspelers vragen of met ze op de foto gaan.