HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum in blessuretijd op de knieën

KOLLUM – Een sneue bak, daar was vriend en vijand het zaterdag over eens na het nipte verlies van de Oranjehemden tegen Leeuwarder Zwaluwen.

Mede koploper Zwaluwen kon deze positie in de eerste helft lang niet waarmaken, daar Kollum lustig meevoetbalde en knap combinerend hun mannetje stond. Het voetbal gaat de mannen uit Leeuwarden wat gemakkelijker af, maar met de nodige werklust deed Kollum niets onder voor de Zwaluwen. De eerste kans was voor de Leeuwarders toen uit een afgeslagen corner de bal via een afstandsschot op de lat belande. Ook Kollum kreeg enkele kleine kansjes en liet zien dat ook de Zwaluwen verdediging soms niet al te betrouwbaar was. Na een klein half uur heen en weer spelen kreeg Gilian Dijkstra een grote kans, maar keeper Vonk reageerde attent. Vlak voor rust kreeg Kollum een grote mogelijkheid via Marinus Hoekstra, maar ook hier werd de bal niet goed geraakt zodat keeper Kuperus kon redden.

In de rust had Zwaluwen waarschijnlijk een donderpreek gekregen, want men ging furieus uit de startblokken en Constancia schoot keihard op de paal. Daarna ebte ook de aanvalsdrift weg en ging er veel mis aan beide kanten. Weinig kansen deden zich voor en de wedstrijd leek dood te bloeden. Totdat Joop Pijnacker op het middenveld een blunder beging en Pascal vellema alleen via een overtreding in de zestien kon tegenhouden. De leidsman wees naar de stip en na enig geharrewar kon de penalty worden genomen, die echter jammerlijk werd gemist door keihard op de paal te schieten. De negentig minuten waren al voorbij toen eigenlijk uit een ongevaarlijke aanval van de Leeuwarders de bal via een kluts bij de tweede paal neerviel en van de verwarring profiteerde Constancia die de bal simpel binnen tikte. Wat daarna gebeurde is niet goed te praten, want Thomas Heslinga ging over dit doelpunt tegen de scheidsrechter tekeer en kon met rood van het veld verdwijnen, terwijl hij net terug was van een blessure. Nu zal hij weer enkele wedstrijden missen, terwijl de ziekenboeg al behoorlijk vol zit. In de laatste minuten probeerde Kollum nog wat recht te zetten, maar meer dan een showduik van Pijnacker in het vijandelijk zestien meter gebied leverde het niet op of het moet al de gele kaart zijn die hij er voor kreeg. Al met al een sneu verlies voor de Kollumers die deze middag dapper streden voor een goed resultaat.

 

Verslag: Jan Hoving
Foto’s: RoelBergsma fotografie

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button