Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Kollum knipoogt naar China

KOLLUM – In de loop van de komende weken wordt Kollum omgetoverd naar een Chinees dorp. Steeds meer Chinese invloeden komen terug in het straatbeeld. Dit is de opmars naar de eerste editie van de Friese Kampioenschappen drakenbootrace op 22 juni.

Leerlingen van het Lauwers College in Kollum hebben op school van hout afbeeldingen van draken gemaakt. Deze borden zijn aan de komborden van Kollum bevestigd.

 Op zaterdag 22 juni 2013 wordt voor de eerste keer in Fryslân de Friese kampioenschappen drakenbootraces georganiseerd. Plaats van actie is Kollum. Teams uit heel de provincie gaan de strijd met elkaar aan. Het belooft een heel spektakel te worden.

Festival

Op vrijdag 21 juni, vanaf 19.00 uur beginnen in Kollum de activiteiten. Met medewerking van gymnastiekvereniging ‘Wardy’ en ‘Tamboer-, Lyra- en majorettekorps Kollum’ komen in het centrum van Kollum onder andere draken tot leven. In de tent vindt een summerjam party plaats.

Op zaterdag 22 juni bruist Kollum van de doeners, zieners en genieters. U vindt zoveel mogelijk de Chinese stijl terug; Kollum knipoogt naar China.

Met medewerking van ‘Harten Entertainment’ uit Drachten laten wij u op allerlei manieren China proeven. U vindt het terug in decordoeken, lampions, vlaggen, tuk tuks, draken, demonstraties Kungfu, figuranten in Chinese kledij, kidscorner waar maskers worden gemaakt enz. ’s Morgens is er in het centrum ook een braderie.

De drakenbootrace begint rond 11.30 uur. Na afloop vindt in de tent de prijsuitreiking plaats.

De band ‘Jukebox’ verzorgt de muziek voor de avond.

Leerlingen van het Lauwerscollege in Kollum hebben, op verzoek van de drakenbootcommissie en onder leiding van leraar Jan Dillema, draken gemaakt. Als u Kollum binnenrijdt, zorgt de draak er voor dat u al in Chinese sferen komt.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button