Kollum komt tekort tegen Heerenveense Boys

KOLLUM – Deze wedstrijd moest nog gespeeld worden voor de tweede periode, waarbij het voor Heerenveense Boys een uiterste noodzaak was om de drie punten te pakken. De derde plaats in de competitie is voor de Boys belangrijk, want zij nemen bij een kampioenschap van Zwaluwen dan deel aan de nacompetitie. Voor Kollum stond in deze periode niets meer op het spel en zijn alleen de laatste twee wedstrijden van belang voor de derde periode, waarbij ze nog een punt nodig hebben om ook aan de nacompetitie deel te nemen. De ploeg uit Heerenveen startte dan ook furieus en drukte Kollum terug op eigen helft. Dat had na vijf minuten al resultaat toen de slecht fluitende arbiter Arends uit Emmen de bal op de stip deponeerde na een vermeende overtreding van Siedo Bauke Jonker. De mannen van Heerenveen liepen al terug omdat de overtreding werd gepleegd door hun eigen speler, maar vanaf de middenstip zag de scheids het anders. Nico de Jong wist wel raad met dit cadeautje. Na deze tegenvaller vocht Kollum zich terug in de wedstrijd en kreeg via Hein van Marrum een dot van een kans, na een voorzet van Joop Pijnacker. Hij schoot echter tegen een tegenstander aan en zo ging deze grote kans verloren. Na een klein half uur vergrootte Heerenveen zijn voorsprong toen vanaf links een lange bal naar Hylke Bakker werd geplaatst die de bal ineens op de pantoffel nam, waarbij keeper Weidenaar de bal eerst leek te stoppen maar hem in zijn eigen goal werkte.  Heerenveense Boys bleef de gevaarlijkste ploeg, twee maal op de paal, en Kollum moest soms alle zeilen bijzetten om niet nog op groter achterstand te geraken.  Vlak voor rust kreeg ook Kollum nog weer een grote kans en weer was het Hein van Marrum die nu op keeper Hoekstra strandde.

Na rust woedde er weer even een Heerenveense storm, maar na tien minuten sloeg Kollum genadeloos toe in de counter toen via een vlot lopende combinatie over links via Hein van Marrum en Marinus Hoekstra Joop Pijnacker alleen voor keeper Hoekstra verscheen en wel raad wist met deze kans. 1-2. Heerenveense Boys bleef echter de beter voetballende ploeg, maar verzuimde het net te vinden en op deze wijze de Kollumer hoop hoog hield. Bijna profiteerde Melle de Boer hiervan toen hij alleen, via links, door de verdediging van de Boys heen slalomde, maar helaas voor de Kollumer op, wederom, keeper Hoekstra strandde. Een kwartier voor tijd deed een van de Kollumers zijn eigen ploeg de das om, door zich zo te ergeren aan de slecht fluitende arbiter, dat hij na herhaaldelijk praten het veld moest verlaten. Het geloof ebde weg bij de Kollumers, maar toch kregen ze nog een grote kans toen een voorzet van Yannick Hoekstra via de lat net het hoofd van Joop Pijnacker miste. In blessuretijd wiste de mannen uit Heerenveen eindelijk het slot op de wedstrijd te gooien toen de Kollumers dachten aan buitenspel, maar Nico de Jong een loepzuivere lob plaatste over de ver uit zijn goal gekomen Weidenaar en daarmee de einstand op 1-3 bepaalde.  Na afloop was vriend en vijand het er over eens dat het cadeautje uit de eerste helft Heerenveense Boys flink in het zadel had geholpen.

Verslag: Jan Hoving
Foto’s: Roel Bergsma