HoofdnieuwsRegionaal

Kollum krijgt glasvezel van Kabelnoord

KOLLUM – Kabelnoord start eind oktober met de aanleg van glasvezel in Kollum. Bewoners binnen het aansluitgebied ontvangen eind deze week de glasvezel-informatiekrant ter introductie van het project. Een aansluiting op ‘Glasvezel van Kabelnoord’ is gratis, zonder verdere verplichtingen. Met de aanleg van glasvezel vervangt Kabelnoord haar huidige coax-netwerk. Na Dokkum is nu Kollum aan de beurt.

Woningschouw

Alle woningen binnen het aansluitgebied worden vanaf eind oktober bezocht door een zogenaamde woningschouwer. Deze schouwer bekijkt, in opdracht van Kabelnoord en samen met de bewoner, waar in de woning het nieuwe glasvezelmodem van Kabelnoord geplaatst moet worden. In de maanden hierna starten de graafwerkzaamheden en worden woningen in Kollum aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. Iedere woning krijgt een gratis glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Voor klanten van Kabelnoord wordt de aansluiting geactiveerd.  Bewoners die nog geen 3in1- of internetklant zijn bij Kabelnoord  kunnen gebruik maken van de glasvezeldiensten wanneer zij overstappen naar Kabelnoord. Zij ontvangen een  aanbieding tijdens de woningschouw.

Waarom legt Kabelnoord glasvezel aan in Kollum?
Begin 2014 is Kabelnoord in Dokkum gestart met het vernieuwen van haar huidige netwerk door glasvezel onder de projectnaam ‘Glasvezel van Kabelnoord’ Een glasvezelnetwerk is zeer stabiel en biedt ongekend hoge snelheden qua up- en download. Daarnaast zijn up- en downloadsnelheid synchroon. Doordat breedband-internet steeds belangrijker wordt voor de economie is een woning met glasvezelaansluiting klaar voor de toekomst. Glasvezel biedt het beste netwerk voor thuiswerken.  De hoofdstructuren van het netwerk van Kabelnoord bestaan al uit glasvezel. Door het laatste stukje, van de wijkcentrale naar de woningen, ook te voorzien van een glasvezelverbinding kan Kabelnoord nog snellere producten leveren. Het glasvezelnetwerk vervangt het bestaande coaxnetwerk van Kabelnoord.

Pop-up store van Kabelnoord in Kollum
Op maandag 17 november aanstaande opent Kabelnoord de deuren van haar tijdelijke winkel in Kollum! De pop up store is van maandag 17 t/m zaterdag 22 november geopend aan de Mr. Andreastraat 1 in Kollum (naast de Scapino). Hier kunnen bewoners  terecht voor het afsluiten van abonnementen en het stellen van vragen over glasvezel.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button