Kollum legt Blauw Wit op de pijnbank

KOLLUM – De nummer twee van de competitie kwam zaterdag op bezoek in Kollum en velen vreesden, met de afgelopen resultaten in het achterhoofd, dat ook deze wedstrijd verkeerd voor Kollum zou aflopen. Niets bleek minder waar, want Kollum startte goed tegen een tegenvallend Blauw Wit en na elf minuten stond de 1-0 al op het scorebord na een prachtige vrije trap van Joop Pijnacker die de bal in de kruising krulde. Blauw Wit viel voetballend tegen terwijl het praten hun niet slecht afging. Imam Mizradez had halverwege de eerste helft de wedstrijd al in het slot kunnen gooien toen hij voor de lege goal hoog over schoot na een blunder van keeper Dijkstra, die uit een corner de bal liet vallen.  Even later gebeurde aan de andere kant hetzelfde toen keeper Vonk ook de bal losliet, maar de Kollumer verdediging kon op de lijn redding brengen. Vlak voor de pauze bracht wederom Joop Pijnacker de stand op 2-0, nadat uit een corner keeper Dijkstra de bal wegtikte, maar precies het leer op de pantoffel van Pijnacker neerlegde die verwoestend uithaalde.

Na de rust werd het een knotsgekke wedstrijd doordat Blauw Wit alles op de aanval gooide en Kollum loerde op de counter. Blauw Wit bleek voorin onmachtig en bij Kollum rolde de ene na de andere counter over het veld, maar steeds werd hier ontzettend slordig mee omgegaan. Zo kopte Marinus Hoekstra net over, Joop Pijnacker schoot in kansrijke positie te slap in terwijl hij even later ook de keeper op zijn pad vond uit een messcherpe counter. Zoveel kansen missen moest een keer fout gaan en dat gebeurde toen Jan Tijtsma uit een corner de 2-1 binnenkopte. Met nog een kwartier te gaan werd het weer spannend en keeper Vonk moest gestrekt naar de hoek om een gelijke stand te voorkomen. Twee minuten voor tijd was het dan eindelijk raak uit een counter toen Marinus Hoekstra raak schoot uit een prima opgezet driehoekje met Pijnacker en Mizradeh. Maar nog was het niet gedaan, want Blauw Wit kwam in de negentigste minuut nog terug naar 3-2 uit een penalty na hands in de Kollumer verdediging.  Diep in de blessuretijd was het laatste woord toch voor Kollum toen de beide topscoorders Pijnacker en Hoekstra de strijd nog een keer aangingen en Joop Pijnacker de bal nog binnen tikte, waarmee hij de hattrick voltooide en de winst in Kollum bleef.

Verslag: Jan Hoving
Foto’s: Roel Bergsma