HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum maakt zich op voor de drakenbootrace op zaterdag 21 juni

KOLLUM – Op zaterdag 21 juni 2014 wordt voor de tweede keer het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace in Kollum georganiseerd. 425 deelnemers verdeeld over 25 teams doen aan het spektakel mee. De drakenbootraces worden gehouden in het Kollumer Kanaal, tussen de Molenhoek en de Hessebrug. Naast de wedstrijden op het water is er nog veel meer te beleven in Kollum. Het Drakenbootfestival start al op vrijdag 20 juni om 19.00 uur met een klassiek optreden van CityProms op de Voorstraat. Vanaf 20.00 uur is de feesttent bij de Hessebrug open en begint een artiestenavond.

Zaterdag 21 juni is er van 9.00 tot 17.00 uur een braderie op de Voorstraat vanaf de Putstraat tot aan de Hessebrug. Om 11.00 uur geeft burgemeester Bilker van de gemeente Kollumerland c.a. het startsein voor de drakenbootrace. Bij de feesttent is een springkussen, er zijn aquaballen en er is nog een badeendenrace. ’s Avonds treedt de band Jukebox op in de feesttent, die gratis toegankelijk is. Ook dit jaar doet commentator Klaas Jansma live verslag van de drakenbootrace.

Drakenboten zijn maar liefst 12,5 meter lang en ruim een meter breed. Voorop de boot staat een stoeltje met een grote trom voor de trommelaar. Een drakenbootteam bestaat uit 16 peddelaars en een trommelaar. Het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace en het Drakenbootfestival worden georganiseerd door Plaatselijk Belang Kollum, Stichting Activiteiten Platform Kollum (APK), Ondernemersvereniging HIM en de gemeente Kollumerland c.a.

Zie voor het volledige programma en meer informatie op www.drakenbootfestivalkollum.nl.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button