HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum onderuit in Leens

LEENS – Op een door de regen zware grasmat kon Kollum geen vuist maken tegen FC Leo. Een dubieuze strafschop gegeven door de matige arbiter van deze middag besliste uiteindelijk de wedstrijd.

De opening van de wedstrijd was zonder echt gevaarlijk te worden voor de Kollumers, Douwe Albert Beerda leek op een diepe bal vrij voor Marco Wichers de eerste kans te krijgen, maar werd hij door van der Spoel terug gefloten. Door enkele malen alleen op appelleren te reageren werd dit in de achtste minuut door van der Spoel beloond met een strafschop. Vanaf de zijkant werd de bal hard de zestien binnen geschoten en kwam de deze op de hand van Arne Jan de Boer, tot ontzetting van alles wat Kollum gezind was zag de leidsman hier bewust hands in. De toegekende penalty werd door Stan Buikema koelbloedig achter Sjoerd Buwalda in de touwen geschoten. Vijf minuten leek Remco van der Klei de score te verdubbelen, maar goed keeperswerk van Buwalda hield van der Klei van scoren af. Het niveau van de wedstrijd werd er niet beter op, met lange ballen sloeg de ploeg van Kloetstra veelvuldig het middenveld over, maar voor de verdediging van Leo was het niet moeilijk om stand te houden. Voorin zat het voor Kollum niet mee, diverse malen werd men door de grensrechter wel of niet terecht terug gevlagd. Aan de andere kant moest Arne Jan de Boer zijn doelman assisteren door de bal van de lijn weg te schieten na een corner. Na een vrije trap van Romke Bos die de bal met zijn linker het doelgebied indraaide was Douwe Albert Beerda dichtbij zijn eerste treffer, maar wist Wichers zijn hand nog net tegen de bal te zetten. Ook een vrije kopkans van Rutger de Poel was geen probleem voor de doelman. In de laatste vijf minuten was het van der Spoel die eerst een overtreding van Alex van der Veen bestrafte met een rode kaart en net voor rust deze ook voorhield aan Kloetstra die zich al enkele malen verbaal had laten gelden op de warrige leiding.

Met en dubbel wissel in de rust was het duidelijk dat Kloetstra niet tevreden was over zijn ploeg. Sake de Haan en Wiebe Postma kwamen binnen de lijnen voor Arne Jan de Boer en Douwe Albert Beerda. Met een man minder zette Kollum aan om toch te trachten de wedstrijd te doen kantelen, kansen leverde dit echter niet op. In de tiende minuut werd ook de thuisploeg bestraft met een rode kaart, al was het nu de tweede gele kaart voor de spelers van de thuisploeg. De druk op het doel van Wichers was er wel, maar de scherpte ontbrak om kansen te creëren. Veelvuldig eindigde de aanval al voor de zestien meter kon worden binnen gekomen. Afstandsschoten van oa Romke Bos en Randy van Malsen verdwenen ver over de goal. Met nog een kwartier te spelen ging ook Wierd de Vries stelling nemen voorin en met zijn tomeloze inzet trachtte hij zijn ploeg over het dode punt heen te helpen. Met een geplaatste kopbal was hij dichtbij de gelijkmaker, maar verdween ook deze bal net over de goal. In een spaarzame counter kreeg  van der Klei de grootste kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar opnieuw was Sjoerd Buwalda die met een prima actie de bal keerde. Met enkele corners op rij was het laatste wapenfeit voor Kollum, maar viel de bal telkens net verkeerd om de gelijkmaker aan te laten tekenen. Zonder verder tijd bij te trekken was FC Leo zeer content met de overwinning en zal er voor de Kollumer trainers nog genoeg werk zijn om na de rustdag van volgende week zaterdag de ploeg klaar te stomen voor de volgende wedstrijd thuis tegen RWF.

 

verslag Andre v/d Meulen

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button