Kollum onderuit tegen Zuidlaren

KOLLUM – Op Sportpark Baensein wist Kollum tegen Zuidlaren niet voor een verrassing te zorgen. Daar waar beide ploegen voor het eerst strijden voor promotie naar de eerste klasse deelde Zuidlaren de eerste tik uit door de Kollumers op een 2-4 nederlaag te trakteren.

Onder leiding van scheidsrechter Gils uit Winschoten, die een prima wedstrijd floot was het voor beide ploegen in de openingsfase aftasten wat men van elkaar kon verwachten. Binnen twee minuten spelen kon het publiek zich echter klaar maken voor misschien wel een leuke wedstrijd, de eerste kans voor de gasten bracht Jos Lamain op aangeven van Luuk Jans vrij voor Johan Vonk en met een bekeken schot zette hij zijn ploeg op voorsprong. Vanaf de aftrap liet Kollum zich niet van de wijs brengen en  op aangeven van Romke Bos verschalkte Joop Pynacker met een schuiver  goalie Pflundt met de gelijkmaker.  Nadat eerst Johan Vonk een inzet van Wubbo Poorta onschadelijk had gemaakt was hij in de twintigste minuut kansloos nadat een lange bal door Poorta beheerst was verwerkt en onder Vonk door in het doel schoot.  De ploeg van Pander was het op dat ogenblik even kwijt en voor men er erg in had was de schade door opnieuw Poorta tot 1-3 opgelopen. Met een dubbele wissel trachten Pander en Bos de schade te herstellen, maar meer dan enkele speldeprikken wist Kollum het voor rust de verdediging van Zuidlaren niet in gevaar te brengen.

Na de thee had de Kollumer aanhang hoop dat hun ploeg er nog wat van konden maken, echter de beleving was er deze middag niet en waren de eerste kansen voor de ploeg van trainer Kohne, echter vergat de ploeg de trekker over te halen.  Nadat Lamain was vrij gespeeld voor Vonk en de bal voor een leeg doel speelde op Luuk Jans had de beslissing al kunnen vallen, echter verdween de bal naast de goal. Het bleek uitstel van executie te zijn, bij Kollum was er deze middag geen overtuiging en op dat ogenblik vergrote Zuidlaren de score, nadat een misverstand tussen de goalie van Kollum en een verdediger door Koen Jans resoluut werd afgestraft. Op dat ogenblik vergaten de gasten de return al als formalitiet af te handelen, goede mogelijkheden om de score uit te breiden werden niet benut. Na dertig minuten spelen werd eigenlijks  pas voor de eerste keer de keeper van de gasten op de proef gesteld door een volley van Joop Pynacker.  In de slotfase  kreeg Kollum door toch te blijven strijden enkele kansjes om de score draagdelijker te maken. Op aangeven van Joop Pynacker wist Denny Nicolai zijn ploeg nog terug te brengen tot 2-4 en in een alle s of niets slotfase had het zowaar nog draagdelijker kunnen worden, maar ontbrak  het oa Wierd de Vries en in de aller laatste minuut Hein van Marrum het geluk om de score nog iets beter te maken.

A.s dinsdag zal Kollum zeker vanaf de eerste minuut er vol voor moeten gaan  in de return om nog kans te behouden voor de tweestrijd met de winnaar van Noordscheschut en Leeuwarder Zwaluwen voor promotie naar de eerste klasse.

Verslag: André van der Meulen
Foto’s : Roel Bergsma