Kollum overtuigt op kunstgras van ONT

Opeinde – Na een moeilijke start van de competitie lijkt Ron de Boer sinds enkele weken zijn team in de juiste formatie te hebben staan. Op het nieuwe kunstgras van ONT kreeg de Kollumer supporters vanaf de aftrap een gretig Kollum te zien, die met veel druk naar voren de verdediging van ONT onder druk wist te zetten.  Dat er na 2 maal 45 minuten spelen slechts 0-2 op het scorebord stond was mede te danken aan de keeper van ONT, die vele kansen wist tegen te houden.

Direct vanaf de aftrap liet Kollum zien dat ze baas op het veld wilden zijn en zette de verdediging van ONT met regelmaat vast en moest er met regelmaat de bal blindelings worden opgeruimd. In de vierde minuut leverde het overwicht van de Kollumers de eerste kans op, een steekpass door het hart van de verdediging van Roman Doelkamid zette hij Benjamin Zondervan vrij voor Hedzer Hoekstra. Zijn inzet verdween naast de keeper, maar ook net aan de verkeerde kant van de paal. Nog geen vijf minuten later was de tweede 100% kans voor Kollum, nu was het de ijverige Marinus Hoekstra die Gerard van Zonneveld vrij voor Hoekstra zette, opnieuw bleek de sluitpost als winnaar en restte er niets meer dan een corner die niets opleverde.

Op het middenveld lijken de beide jonkies Johan Schat en Roman Doelkamid hun plaats te hebben gevonden en met het centrale duo achterin Ruben Merkus en Wiebe Postma lijkt het geraamte er steeds meer te komen zoals de Boer het graag wil zien. Net binnen het kwartier kreeg ONT zijn eerste kans, na een slippertje van Wiebe Postma kreeg  Michel Weisser een kans die door goed ingrijpen van Andries Dijkstra niet meer dan een corner opleverde.

Het was gaandeweg een kwestie van tijd dat Kollum de score zou moeten openen. Over het hele veld heerste Kollum, steeds kreeg ONT weinig tijd om een oplossing te vinden en moest men hopen dat met het spelen van de  lange bal bij de spitsen zou bereiken. De verdiende voorsprong kwam er in de 24ste minuut van de wedstrijd, opnieuw werd Gerard van Zonneveld met een perfecte steekpass door het hart van de verdediging vrij voor Hoekstra gezet. De sluitpost kon niets anders doen dan de spits met een overtreding van scoren af te houden. De goed leidende scheidsrechter Coper kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Door de keeper naar de verkeerde hoek te sturen schoot Ruben Merkus rustig de bal in de andere hoek. Na deze verdiende voorsprong bleef Kollum geconcentreerd spelen en bleef goed druk uitoefenen. Zo kwamen er volop kansen, maar zowel Marinus Hoekstra alsmede Randy van Malsen zagen hun inzet gekeerd worden door Hedzer Hekstra, die de wedstrijd van zijn leven stond te keepen. Aan de andere kant moest de verdediging alert blijven op de spaarzame uitbraken van de ploeg van Jan Huizenga.

De start van de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, Kollum bleef vol druk zetten en kansen creëren. Maar met slecht één doelpunt bleef ONT in de wedstrijd, met een vrije trap van een kleine 25 meter probeerde  Hielke Knippels het, maar Dijkstra wist de trap rustig te onderscheppen. De dik verdiende 0-2 kwam er na een aanval uit het boekje, Benjamin Zondervan was even van positie veranderd en van af de rechterkant zette hij Marinus Hoekstra vrij aan de linker kant en met een bal op maat voor Gerard van Zonneveld zette hij met zijn 7de treffer van het seizoen zijn team op 0-2.

Met een artistiek hoogstandje zette Marinus Hoekstra Benjamin Zondervan vrij langs de zijlijn, zijn voorzet kwam voor de voeten van Gerard van Zonneveld, maar opnieuw bleek de goalie van ONT struikelblok voor nog een Kollumer treffer. De niet geheel fitte Wiebe Postma werd na een vijftien minuten spelen vervangen door Henco Bijlsma die zich in het vervolg prima als vervanger liet gelden. De Kollumers controleerden de wedstrijd en zo kon de Boer ook Yannick Hoekstra en Jesper Spijkstra zonder problemen inbrengen. Aan  de score veranderde er in het laatste kwart niets meer en liet scheidsrechter Koper zonder extra tijd de spelers naar de box te sturen.

Volgende week zaterdag kan Kollum als het met dezelfde instelling de strijd aangaat de titelstrijd weer nieuw leven inblazen, wanneer koploper SC Leovardia op bezoek komt.

Eigen Foto’s/Verslag: André van der Meulen